AM5 DDR5 RAM overclock mavi ekran veriyor

erays59

Megapat
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32
Anakart
MSI MAG B650 Tomahawk wıfı
İşlemci
Ryzen 7 7700x
@deadfellow hocam selam, latency ne yapsam dusuremıyorum. Fclk 2100 yapınca crash yıyorum. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• 5.png
    35 KB · Görüntüleme: 69
  • 5a.png
    92,8 KB · Görüntüleme: 58
Amd bu işlemciler için yenichipset, anakart üreticileri de yeni Bios yayınlayacaktı. Am5 ve bu işlemcilerde sorun var bildiğim kadarıyla.

@deadfellow hocam selam, latency ne yapsam dusuremıyorum. Fclk 2100 yapınca crash yıyorum. Ne yapmam lazım?
Hynix M die ile 4/6/20 rDDL / S ve tFAW çalıştıramazsın. RAM OC'un büyük ihtimal stabil değil ve o yüzden latency yüksek.

+ olarak bu değerler de yanlış.

İkisini de 8 yap lütfen. tRTP'yi de 18 yap.

Burayı da sırasıyla tCL 30, tRCDRD 36, tRP 36, tRAS 75 , tRC 120 yap.

Sonuc bu sekılde cıktı. rddl / s tam olarak ne yazmalıyım bı referans deger var mıdır hocam?

Dosya Ekleri

• 7a.png
    92,7 KB · Görüntüleme: 40
  • 7.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 44
Sonuc bu sekılde cıktı. rddl / s tam olarak ne yazmalıyım bı referans deger var mıdır hocam?

FCLK'yı 2000MHz yap ve VDDP voltajına 1.0 ver.

Ayrıca Geardownmode ve Powerdownmode'u disable yap.

tRDDS 8.
tRDDL 8.
tFAW 32.

GDM gozukmuyor, en son degerlerden sonra masaustu gelmeden mavi ekran veriyor hocam. Masaustune gelemedım bir

Dosya Ekleri

• IMG_3049.jpeg
    281,4 KB · Görüntüleme: 34
Gdm gozukmuyor en son ki degerlerden sonra masaustu gelmeden mavi ekran veriyor hocam masaustune gelemedım bir
Sadece 3 değeri değiştirdik ve açılması gerekiyordu.

O zaman şöyle yapalım. VDDP voltajına tekrardan 1.15 ver.

rDDL 8
tDDS 8
tFAW 32 olarak kalsın.

Otomatik onarım ekranını gecemedim henüz, bi geçebilsem size tekrar dönüş yapıcam.

Dosya Ekleri

• IMG_3050.jpeg
    165,1 KB · Görüntüleme: 48
FCLK'yıda 2000 olarak ayarlar mısın lütfen?

Sureklı böyle hata verıyor, gece bakabılırım sıze o zaman dönüş yapıcam maalesef.

Dosya Ekleri

• IMG_3051.jpeg
    161,6 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…