AM5 DDR5 sistem geç açılma sorunu nasıl çözülür?

Daha fazla  
Anakart
Asus TUF X670E Plus
İşlemci
Ryzen 7600X
Yeni bir AM5 sistem topladım, 2x16 XPG 6000 MHz CL30 RAM aldım. Sosyalde önceki konularda DDR5 ile geç açılma sorunu olanları okumuştum ancak yeni BIOS sürümleri ile düzeldiği havası vardı. En güncel BIOS yükledim ancak sistemin kendini açması 1 dakikaya yakın sürüyor. Açıldıktan sonra bir problem yok. BIOS üzerinde EXPO 1-2-Tweak profillerini denemem bir fayda vermedi. Bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır? Eski sistem 10-15 saniyede açılıyorken böyle bir sisteme bu yavaşlık yakışmıyor.

Ben AM5 platformunun henüz pişmediğini her incelemede belirttim. Hatta bugün yeni bir AM5 videomuz çıkacak, onda da tekrar söylüyorum, yeni sistemin açılışı süresine bakacağız diye.

BIOS sürümleri çıktıkça yapacaksın. Şu an en iyi çözüm bu bildiğim kadarıyla. Daha iyi bilen varsa katkıda bulunur.

Beta sürüm yüklemekten de çekinme.

İnceleme videonuzu izledim. Sizin sistemde de geç açılma gerçekleşti. Anlaşılan halen yaygınlığını koruyor. Bu gülü de böyle sevmek gerekecek anlaşılan. Şimdiki hedefim BİOS üzerinde işlemciyi ısınmadan kurtaracak genel hamleler. Onu da oturtunca kasayı kapatacağım.

MCR açman gerekiyor, ayrıca SATA arabirimi kullanıyorsan boot süresi daha da uzayabiliyor.

Benim AM5 sistemim 5-10 saniye arasında boot oluyor.

Konuyu biraz detaylandırır mısın? Ekran resimleride olabilir. Açılışta ilk kurulum sonrasında SATA arabimle alakalı uyarı notu vermişti. Dediğiniz bir çözüm olabillir.
Benim sistemde 6.000 Hz Dual RAM AMD 7700.

Eğer BIOS'tan RAM çalışma frekansını 5200'e sabitlerseniz oda direk açıyor outoda 4800'de başlatıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı