AM5 DDR5 sisteme ömürlük parça önerileri

Çekilin Yoldan

Decapat
Merhaba, kendime bir bilgisayar toplamak istiyorum. Toplayacağım masaüstü bilgisayar AM5 DDR5 bir PC olacak. Anakart konusunda ROG STRIX B650 veya X670 chipsetli modelleri tercih edeceğim ki uzun ömürlü olsun. Bunun haricinde RAM, kasa, PSU, depolama olarak kaliteli ve ömürlük almak istiyorum fakat bu konuda bir bilgi birikimim yok hangisi kaliteli, uzun ömürlü, parasının hakkını verecek türden bilmiyorum. Bana RAM, PSU, PC kasası ve depolama gibi bileşenleri seçmem konusunda yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz parçalar için ayırdığınız bütçe nedir ?

Yani kaliteli ve ömürlük olması benim için önemli dolayısıyla bu kriterlere sahip parçaların fiyatları ne kadardan başlıyor bilemediğim için bana bir fikir vermeniz açısında örneğin şu anda PSU ve kasa arayışı içerisindeyim özellikle dolayısıyla bana fikir vermesi açısında paylaşımda bulunursanız sevinirim.

Ömürlük parçalar istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmanız gerekecek, arkadaşlar o yüzden bütçe sormuşlar zaten.

X670 ve B650 chipsetler içerisinden X670 daha gelişmiş bir sistem chipseti, BIOS ayarları daha geniş ve daha özellikli.

Fiyatlar görece uygun iken ve ömürlük olsun derseniz minimum kapıyı 7700x ten açarım, üstü size kalır.

Depolama olarak Samsung 970 evo veya 980 pro, Kingston KC3000, HP FX900 önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…