AM5 işlemci pini kırıldı

Abdulkadir2727

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 9800X3D RX9070 XT 32 GB Ram
Meslek
Kurye
İşlemciyi takacakken tırnağım pinlere takıldı çoğunu düzelttim birisi kırıldı, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 20250505_164100.jpg
    20250505_164100.jpg
    251,4 KB · Görüntüleme: 94
İşlemciyi takacakken tırnağım pinlere takıldı çoğunu düzelttim birisi kırıldı, ne yapmalıyım?

Yapabileceğin hiçbir şey yok işlemciyi tak görüntü alabiliyor musun bak sisteme zarar gelmez zaten korkma en kötü görüntü vermeyecek görüntü alabiliyorsan kullanacaksın performansına vs.

Kırılan pin veri ileten pin mi topraklama PIN'i mi resimden anlaşılmıyor ama topraklama piniyse hiçbir sorun olmadan kullanmaya devam edebilirsin. Veri ileten pinlerdense genelde çift kanal RAM ile alakalı sorun yaşatabiliyor daha önce başıma gelmişti. Bu arada biraz daha uzaktan detaylı resim atabilirseniz daha iyi olur.

AM5 işlemcilerde pin yok ki, anakartın pini kırılmış olmasın? Bildiğim kadarıyla kırık pini tamir eden yerler var DH forumu biraz araştırın, bulursam link atarım.

Kırılan pin veri ileten pin mi topraklama PIN'i mi resimden anlaşılmıyor ama topraklama piniyse hiçbir sorun olmadan kullanmaya devam edebilirsin. Veri ileten pinlerdense genelde çift kanal RAM ile alakalı sorun yaşatabiliyor daha önce başıma gelmişti. Bu arada biraz daha uzaktan detaylı resim atabilirseniz daha iyi olur.
Hocam alt tarafa bakarsanız tam alt orta görünüyor yani sol bölmenin sağ ortası gibi bir yer eğer anlayamadıysanız fotoğraf atayım

AM5 işlemcilerde pin yok ki, anakartın pini kırılmış olmasın? Bildiğim kadarıyla kırık pini tamir eden yerler var DH forumu biraz araştırın, bulursam link atarım.
Anakartın kırıldı evet bulursanız çok müteşekkir olurum

Hocam alt tarafa bakarsanız tam alt orta görünüyor yani sol bölmenin sağ ortası gibi bir yer eğer anlayamadıysanız fotoğraf atayım

Anakartın kırıldı evet bulursanız çok müteşekkir olurum

İstanbul'da mısınız? Perpa ve Ema bilgisayar var numaraları web sitelerinde yazıyor sorarsınız.

Yaptıktan sonra test ediyorlar demi hocam

Bu işlemcilerin şeması oluyormuş hangi pin ne işe yarıyor vs. Bilginiz var mı hocam ?

İşte onu kendiniz sormalısınız, sitelerinde numara var. Şema hakkında pek bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı