AM5 platformunda sıvı metal kullanınca akar mı?

AM5 işlemciler için sıvı metalin pek bir faydası olmayacak. IHS çok kalın olduğu için sıvı metalin etkisi minimal. Ayrıca akma konusuna gelirsek, sıvı metali sürmeyi biliyorsan asla akmayacağını da biliyorsundur.(kohezyon)

Açtığım konu da 80 derece normal mi diye bir şey yazmıyor lütfen konuya odaklanalım.

Sizde kac derecelik bir etki bıraktı ıhs zimparalama olayını çıkarırsak.

Taş çatlatsın 1-2 derece.

Açtığım konu da 80 derece normal mi diye bir şey yazmıyor lütfen konuya odaklanalım.

Sizde kac derecelik bir etki bıraktı ıhs zimparalama olayını çıkarırsak.

Dostum ben diyorum zaten 80 dereceye kadar çok da önemli değil diye, sen de bana yaptığın şey tam Türk işi yazıp Ti'ye almışın. Hem sessiz hem serin isterim demişsin. Serin olacaksa fanları kökleyeceksin. Sessiz istiyorsan fanları susturacaksın hem ayranım dökülmesin hem istediğim gibi olsun muhabbeti olmuyor yani.

Oluyor kanka eger Ryzen 7000 serisi ıhs'leri cok kalin olmasa şu an 40 dereceden bile aşağı goruyor olabilirdim Ryzen 5 7500F 5.2 GHz all Core 50-55 derece falan goruyorum sogutucum 1000RPM'de calisiyor GPU'da Sapphire RX 7800 XT Pulse versiyonu giris seviyesi sogutucuya sahip versiyon 900RPM'de 50 derece calisiyor. Türk isi dememin sebebi ayni dediginiz gibi ayranim dokulmesin hem istedigim gibi olsun olayinin gercek olmadigini dusunmenizden.

Ya reis sal konuyu ya tartismaya gerek yok al bunu izle kendine gel
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Reis kullandığın işlemci 7500F bir zahmet serin çalışsın. Eğer hem sessiz hem de serin çalışmasını istiyorsan ya parayı basıp sağlam bir soğutucu alacaksın ya da güçsüz bir işlemci takacaksın. Sen 2. seçeneği seçmişsin. Şunu söylüyorum ben sadece, işlemci 55 değil 75 derece çalışsa gene 2000RPM'e çıkarmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…