Çözüldü AM5 sistem BIOS flashback nasıl atılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Görkem Kurban

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
32GB 6400mhz
İşlemci
Ryzen 5 7600x
Merhaba, geçtiğimiz ay DDR5 bir sistem topladım. EZ Flash üzerinden BIOS güncellemesini yapmak istediğimde sistem kapandı fakat ekrana saatlerce görüntü gelmeyince ben de sistemi yeniden başlattım. Bir sıkıntı olmadı fakat güncellemeyi de yapamadım. Ben de Windows 11 kurup kullanmaya başladım fakat işlemcimin BIOS Update olmadan yandığı ile ilgili haberleri görünce biraz telaşlandım. Şu an BIOS Update atmak istiyorum fakat EZ Flash üzerinden atamıyorum ben de BIOS flashback ile atmak istiyorum lakin bu teknoloji ile ilgili aklıma birkaç soru takıldı ve net cevaplar bulamadım:

1- Sistemimde bütün parçalar takılı ve Windows kurulu iken atmamda bir sakınca var mı?

2- BIOS flashback sistemime ne gibi uygun koşullar sağlanırsa zarar verir veya Brick'e yol açar?

3- BIOS Update sonrası BIOS ayarlarım sıfırlanıyor diye biliyorum. Benim problemim işlemcimin ve RAM'imin sadece 5200MHz'de çalışıyor olması. Eğer BIOS Update sonrası ekranıma görüntü yine gelemezse BIOS pilini çıkararak CMOS temizleyip BIOS ekranına ulaşabilir miyim?

4- Bu tarz bir işlemde anakartım brick olursa yanar mı? Yoksa kurtarabilir miyim?

ASUS TUF Gaming B650M Plus Wi-Fi
XPG 32(16x2) 6400MHz.
AMD Ryzen 5 7600X.
INNO3D RTX 4070 X2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En son BIOS sürümünü indirin. RAR'dan klasöre çıkartıp içindeki "BIOSRenamer.exe" dosyasını çalıştırın. BIOS dosyasının adı değişmiş olacak. USB'yi FAT32-MBR olacak şekilde Rufus üzerinden biçimlendirin. Adını değiştirdiğimiz BIOS dosyasını USB belleğe atın ve anakart üzerinde BIOS flashback için ayrılmış olan USB portuna belleği takın. Sistem kapalı haldeyken BIOS flashback butonuna 2-3 saniye basın, sistem kendi kendine açılıp BIOS güncelleme işlemi başlamış olacak.
En son BIOS sürümünü indirin. RAR'dan klasöre çıkartıp içindeki "BIOSRenamer.exe" dosyasını çalıştırın. BIOS dosyasının adı değişmiş olacak. USB'yi FAT32-MBR olacak şekilde Rufus üzerinden biçimlendirin. Adını değiştirdiğimiz BIOS dosyasını USB belleğe atın ve anakart üzerinde BIOS flashback için ayrılmış olan USB portuna belleği takın. Sistem kapalı haldeyken BIOS flashback butonuna 2-3 saniye basın, sistem kendi kendine açılıp BIOS güncelleme işlemi başlamış olacak.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı