AM5 sistem önerisi

Bütçe
100.000 TL bandı

ömerasaf34

Hectopat
Daha fazla  
Aşırı kalitesiz olmayan uzun vadede iş yapabilecek 9800x3D besleyebilecek bir sistem istiyorum. Parçaları çok iyi seçmem lazım çünkü uzun vadede toplayacağım.

Kasa: PSU'lu kasaysa PSU markası belli güzel olmalı onun dışında hava akışı düzgün oldukça ve ATX anakart sığdıkça sorun yok. Olabildiğince ucuz.

Anakart: ATX bir anakart ve Wi-Fi olursa güzel olur VRM soğutmaları da çok tırt olmayan olabildiğince ucuz bir anakart.

PSU: 850-1000 Watt ama kaliteli en az Bronze +80 olan bir PSU.

İşlemci: 9800x3D veya 7800x3D koyacağım.

İşlemci soğutucu: Burada abartabilirsiniz biraz işlemci soğuk çalışmasını istiyorum benim için önemli ama aşırı pahalı olmazsa iyi olur.

Ekran kartı: Eski sistemdeki 3060 12 GB'ı geçireceğim ileride upgrade düşünüyorum darboğaz muhabbeti yapmazsanız sevinirim GPU isteyen hiçbir oyun oynamıyorum zaten. Kasaya 3 fanlı 5000 serisi kartlar sığması gerek ama ATX kasa olunca sığmak zorunda sanırım zaten.

SSD: Yine eski sistemden geçireceğim zaten ama ek olarak okuma yazma hızı aşırı yüksek 500GB M.2 SSD varsa koyabilirseniz çok güzel olur.

RAM: En son satın alacağım parça fiyatların düşmesini beklemek için 6000 MHz 30CL öneriniz varsa güzel olur yine de.

En ucuzdan pahalıya almayı düşünüyorum yazdığım düzende çünkü para sıkıntısına girersem 5 7600 tercih edebilirim ama bilgisayar almam kesinlikle zorunlu elimdeki bilgisayarın ömrü az kaldı ama farkı bir düzende almam gerektiğini düşünüyorsanız belirtebilirsiniz.

NOT: Tüm parçaları tek tek yazmasanız da (biliyorum çok uğraş olur) herhangi bir alandan bildiğiniz güzel bir parça varsa buraya bırakabilirseniz sevinirim teşekkür ediyorum hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı