AM5 sistem toplama tavsiyesi

149048

Megapat
Halihazırda AM4 sistem kullanıyorum. parçaları güncellemek istediğimde absürt fiyatlarla karşılaştığım için AM5 sistem toplamak istiyorum.

Kullandığım sistemim.
Anakart: ASUS TUF X570 Wi-Fi
RAM: 8x4 32 GB Corsair Vengeance 3600MHz.
GPU: ASUS ROG STRIX 2080 a8g.
CPU: Ryzen 5 5600X.
PSU: XPG Core Reactor 750G full modüler.
M.2 SSD: Samsung 970 EVO Plus 250 GB, Kingston Fury Renegade 1TB.
HDD: 2X WD Black 1TB.
Kasa: ASUS TUF GT501.
Sıvı soğutma: ASUS TUF Gaming LC II 360.
Ses kartı: ROG Xonar phoebus solo.

AM5 sistem için, ses kartını aktif olarak kullanıyorum PCI-e X1 olduğu için ve önceliğim TUF sistem toplamak olduğu için bu anakartı buldum.
Anakart: ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi düşünüyorum.
CPU: Ryzen 5 7500F düşündüm. Tavsiyeniz varsa bakabilirim. Bütçe ortalama 5-15k arası.
RAM: Detaylı bir araştırma henüz yapmadım, Corsair vengaanceden memnunum DDR5 versiyonunu alabilirim. 32 ve ya 64 GB bütçe ortalama 5-15k arası.
GPU: Geldik işin meşakkatli kısmına kullandığım ekran kartının seri olarak geri ve biraz da eski kaldığının farkındayım. Almak istediğim ASUS TUF 4070s 12 GB, ama fiyatı çok yüksek olduğu için kafa karıştırıyor. Taksitle almak istediğimde fiyatı çok saçmalıyor. 2.el RTX 4070 Ti ROG STRIX daha uyguna bulabiliyorum. Alamazsam 2080'den devam etmek gerekir genel olarak hala iyi işimi görüyor. Son çıkan kcd2 oyununu 2K'da yüksek ayarlarda DLSS açık bir şekilde ortalama 100 FPS'de akıcı oynayabiliyorum.(bütçe ortalama mümkünse 20-30k arası)

Farklı tavsiyeleriniz, şunu da değiştir ya da değiştirme dediğiniz bir şey varsa öğrenip araştırmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı