AM5 sistem yükseltme önerisi

Emovic

Hectopat
Şu an ki sistemim:
Ryzen 7 5700x3D.
RTX 3070.
4x8 RAM.
2 tane M.2 SSD var.
PCI-exprees 4.0 ve 4 adet RAM destekli anakart lazım.
Belirli bütçem yok fiyat performans sistem toplamak istiyorum. Parçaları yavaş yavaş alacağım.
Şu an anakarta 8K verebilirim.

Hocam bence anakart alıp kenarda duracağına ekran kartınızı yükseltin. Ondan sonra anakartı alırsınız.

İfadeler: kxy

Islemci ve RAM leride degistirmeniz gerekir hocam AM5 sisteme gecmek icin. DDR4 RAM'leri sadece AM4 sistemlerde kullanabilirsiniz. Anakartı simdi alirsaniz kullanamazsiniz yani.

Ekstradan RAM slotlarinin hepsini dolu kullanmak iyi bir şey degil sistem cok kararsizlasir. 1 ve 3. ya da 2 ve 4. slotlara takili olacak sekilde 2 adet 16 GB RAM takma 4 slot 8 GB RAM takmaktan cok daha saglikli ve performansli.

Biliyorum elimde DDR5 4 tane RAM var o yüzden öyle söyledim.

Hocam bence anakart alıp kenarda duracağına ekran kartınızı yükseltin. Ondan sonra anakartı alırsınız.
Ne önerirsiniz?

Sistemin iyi aslında. Am5 sokette iyi bir geçmezsen pek fark hissetmezsin aksine fps oyunlarındaki performansın gerileyebilir. 5700x3d iyi bir işlemci. Senin yerinde olsam paramı biriktirip güzel bir sistem alırdım sanırım.

Geçiş yapmanıza gerek yok. Bu sistemden ancak R7 7700X ve üzeri işlemcisi olan bir sisteme geçerseniz farkı anlarsınız. O nun dısında R5 7500F gibi bir işlemciye geçmek fark yaratmaz. Tam tersi masraf çıkartır.

İfadeler: kxy
Biliyorum elimde DDR5 4 tane RAM var o yüzden öyle söyledim.

Ne önerirsiniz?

Ekran karti olarak 8K bütçe ile RX 6700 XT, RX 7600 XT gibi kartlara gecilebilir. Onlara da değmez hocam. 3070 hala iyi bir kart. Ekran karti degistirmek icin bütçe arttirmaniz lazim.

Ekran karti olarak 8K bütçe ile RX 6700 XT, RX 7600 XT gibi kartlara gecilebilir. Onlara da değmez hocam. 3070 hala iyi bir kart. Ekran karti degistirmek icin bütçe arttirmaniz lazim.
4070e geçsem farkı hisseder miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…