AM5 sistemde anlık FPS düşüşü yaşanıyor

brktpz99

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart MSI PRO B650M-B
İşlemci AMD Ryzen 5 7600X
Ekran Kartı : Amd 6700XT
Ram: Kingston 16GB Beast Black
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston 16GB Beast Black EXPO 5200mhz CL36 DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 Plus 1TB
Ekran kartı
MSI 6700XT
Anakart
MSI B650M
İşlemci
Ryzen 5 7600x
Ryzen 5 5600XDEN 7600Xe geçiş yaptım. Anakartımı ve RAM'lerimide değiştirdim fakat oyunlarda saniyelik FPS droplar alıyorum 5-10 dakika aralıklarla ve ne yaptıysam çözemedim. Bir fikri olan var mı ne yapmam gerektiği hakkında?

Konunun uzmanı değilim ama, stok soğutucu kullanıyorsan ısınmadan kaynaklı olabilir. Eğer öyleyse soğutucu sorununu halledene kadar tavsiyem desteklenen oyunlarda monitör Hz ne göre FPS sabitlemen olacaktır hem daha stabil çalışır hem de PC'ye aşırı yük bindirmekten kaçınmış olursun. Onun harici darboğaz vs olabilir emin değilim.

Hocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Biostan hem eco moda alıp ısısı 60 dereceyi geçmeyecek şekilde 120-130 fps aralarında rust oynarken bi anda 80e düşüp yarım saliselik kasma oluyor. Bu yüzden ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bütüün curve ayarlarınıda yaptım fakat hiç bir şekilde düzelmiyor artık ne yapacağımı bilmiyorum sistemi bile satabilirim yani.

Rica ederim hocam. Aynı sorunu yaşıyordum Valorant oynarken FPS 300'den 200 anlık düşüş yapınca milisaniyelik donma oluyordu ben FPS'i 150'ye sabitleyerek çözdüm ama başka oyunlarda sıkıntı yaşamadım. Bilen birine danışmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…