AM5 soket sistem almak ne kadar mantıklı?

Arkadaşlar bana bir yardımcı olursanız sevinirim çok kararsızım. Önümüzdeki temmuz ayında 7800x3D işlemciyle beraber bir de AM5 anakart alacağım. Fakat anakart seçimi yaparken acaba orta segment mi yoksa üst segment mi alsam bilemiyorum. Üst segment anakart alırsam eğer (15-20 bin arası olanlar) ve birkaç sene sonra AM5 soketi değişirse bu sefer param boşa gitmiş olacak. Çünkü sistemimi güncellemeye kalkınca anakartı tekrar değiştirmek zorunda kalacağım. AM5 soketin ömrü sizce ne kadardır? Anakart olarak üst segmente bel bağlamalı mıyım yoksa orta seviye B650'liklerden bir tane mi alsam mantıklı olur? Umarım anlatabilmişimdir.

Bugün olmasa da yarın bir gün AM4 sistemlerin yerini alabilir. Eğer bütçe varsa şu andan dizmek mantıklı olabilir. Lakin daha tecrübeli hocalarımız yazabilir bu konuda.

Orta hatta giriş seviyesi bile alabilirsin. Am5 soket baya uzun bir süre gider o konuda endişen olmasın paran boşuna falan gitmez.

AM5 Soket uzun yıllar kullanırsınız fakat bazı dezavantajlı durumlar var mesela 4 slot ram pek önerilmiyor Yüksek TDP ısınma problemleri var işlemcilerin çok iyi soğutmalısın işlemciyi psu iyi seçmek gerekli bunları sağlarım diyorsanız geçebilirsiniz elbette

AM5 de uzun yıllar kalmayı düşünüyorsan (benim gibi) üst seviye anakart mantıklı. Yok AM6 çıkar çıkmaz ona geçerim gibi düşünce varsa o zaman B650 chipset alın.

Türkiye'de yaşıyoruz. Ortalama bir vatandaş olarak her yıl PC upgrade yapacağımız yok. Bütçen varsa AM5 diz uzun yıllar rahatına bak.

AM5 almak çok mantıklı. En uzun süre ihtiyacınızı görecek tercih de AM5 zaten
Am5 al arkana yaslan.
Türkiye'de yaşıyoruz. Ortalama bir vatandaş olarak her yıl PC upgrade yapacağımız yok. Bütçen varsa AM5 diz uzun yıllar rahatına bak.
Arkadaşlar teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat konu detayında yazdıklarımı anlamadınız sanırım. AM5'e zaten her türlü geçecem. O cepte. Asıl mesele , anakart seçimi yaparken b650'liklerden ortalama bir şey mi alsam iyi olur yoksa x670'lerden üst seviye mi alsam ona karar veremedim. önümüzdeki sene değil de mesela 2026-2027'de falan bilgisayarımı komple yükseltme yapmak istersem am5 platformu bitmiş olur mu acaba onu bilemedim. Çünkü şuan alacağım anakart çöp olur haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…