AM5 soket sistem almak ne kadar mantıklı?

AMD bu konuda kullanıcılarına önem veriyor hocam. Daha bu soketin kabaca 7-8 senesi var diyebiliriz. X670 le devam edin

Üst segment ile orta arasında performans farkı olmuyor ki?

Sadece RAM slotu değişir ne bileyim daha çok SSD vs takarsın ne kadar ihtiyacın varsa ona göre ayarla.

Şahsen 1x16 RAM alıp 2 slotlu ucuz bir AM5 anakart alman daha mantıklı benim için ben öyle yapardım. Sonradan bir 16 daha ekleyebilirsin.

Bana sorarsanız F/P herhangi bir AM5 ten fazlasına ihtiyacınız olmayacak. AM5 olsun yeter.
Elbette fiyat farkının makul olması şartı ile nisbeten daha iyi olanlar. Fiyat farkı fazla ise gereksiz.

Hocam olaya performans açısından bakmıyorum. Zaten anakartın FPS'ye etkisi yok. Ben olaya tamamen sağlamlık , sıkıntı çıkartmama , geleceğe hazır olma(gen 5 ) açısından bakıyorum.

Sıkıntı çıkarmama hepsinde var ben piyasada hala 4-5k fiyatlara satılan 1080 Ti kartlar gördüm taş gibi çalışıyorlardı bunlar mining döneminden geçip en ağır oyunlara maruz kalmış kartlar.

Son çıkan teknolojilere aynı gözden bile baksak en azından 10-15 sene ömürleri oluyor her parçanın ayrı ayrı. Sağlamlık konusunda endişelenme. Sıkıntı çıkarmama olayını yazdım zaten kolay kolay bir şey olmuyor. Hazır olma gen 5 konusunu anlamadım. İhtiyacın olan RAM, SSD slotlarına sahip olsun çok istiyorsan Wi-Fi özellikli bakabilirsin veya minik bir adaptör ile halledersin daha uğraşmana gerek yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…