AM5 yükseltme gerekli mi?

Unss

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1080p bir ekranım var ve sistemim 6750XT-5700G-ASRock PRO4-16 GB RAM. AM5 sisteme geçmeyi düşünüyorum 9700X, X870 ve 32 GB DDR5 3 parça yaklaşık 30k tutuyor. Ekran ile ekran kartını sonra yükseltirim diye düşünüyorum. Ekran kartı da alsam alsam GRE alırım gibi aşırı bir para vermek istemiyorum.
Kafama takılan 2 soru var, önce ekranı yükseltme ile mi başlasam, sistemi yükseltsemde 1080P'nin ötesine geçemeyeceğim, bir de ekran kartı dediğim gibi maximum 7900GRE olacaktır bu durumda X870 ve 9700X gereksiz mi olacaktır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Orta seviye, vrm heatsink'i olan ve termal testleri iyi olan bir B serisi anakart yeterli. Islemci guzel fakat 7600 ile arasinda 5% civari bir performansi farki var. Buna karsin fiyati iki kati. Zaten yuksek cozunurlukte oynayacagin icin islemciler arasi fark azalir. Cpu 7500f veya 7600 alip oradan artan parayi ekran kartina ayirirdim ben. Mesela aradaki farkla 7900xt alabilirsin atiyorum.

1734814902911.png

1734814956549.png

Hocam CPU gücünde çok oyun FPS'ine takılmıyorum aslında, 8 çekirdekten aşağı inmek istemiyorum. Anakartı'da b serisinden bakabilirim aslında haklısınız. Bahsetmeyi unutmuşum onda da gen5 desteği olsun istiyorum.

Aynı ekran kartını bende kullanıyorum ama benim işlemcim 3600X emektar yani. Benim de kafamda AM5 anakart işlemci ve RAM alasım var bilemedim ne yapsam.

Aynı ekran kartını bende kullanıyorum ama benim işlemcim 3600X emektar yani. Benim de kafamda AM5 anakart işlemci ve RAM alasım var bilemedim ne yapsam.

Hocam geçiş kesin olacakta geçeceğimiz sistem ne olacak? Sizin de ekran 1080p mi?

Hocam X870 gereksiz pahalı kalacaktır. 9700X ile B650 anakart işinizi görecektir. Geriye kalan parayı ekran kartına eklersiniz.

Bu saatten sonra alacağım sistemde PCI-e 5.0 olsun diyorum, ve bu şarta uyan en ucuz kart 12K falan gereksiz bir istek mi bu?

Son düzenleme:
Hocam geçiş kesin olacakta geçeceğimiz sistem ne olacak? Sizin de ekran 1080p mi?

Bu saatten sonra alacağım sistemde PCI-e 5.0 olsun diyorum, ve bu şarta uyan en ucuz kart 12K falan gereksiz bir istek mi bu?
Evet, pcie 5 farkini koymaya basladiginizda zaten sistem degistireceginiz zaman da gelmiş demektir. Gelecege yatirim yaparak su andan calmayin bence.

O kadar elzemse al hocam o zaman, sen kararini vermissin zaten :)

Fazla pahalı olduğu sizlerin de desteğiyle rakamları kafamda rasyonalize etmeye çalışıyorum diyelim. :) Şakası bir yana pandemi de aldığım 5700G CPU'yu hala kullanıyorum hocam biraz sıkıntı çıkmaya başladı sistemde genel olarak yoksa bunu da biraz daha elimde tutarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı