Amazon 120 Euro değerinde siparişi gümrüğe takıldı

limonasiti

Hectopat
Selam arkadaşlar,

Birkaç gün önce amazon.com.tr üzerinde, Amazon Germany satıcısı ile 120 euro fiyatına tekabül eden bir ayakkabı siparişi geçtim. Bugün ise, Amazon'un kargo firmasında ürününüz gümrükleme işlemleri takıldı vs. vekalet formu doldurun sisteme yükleyin diye bir mail geldi. Benim anlamadığım, Total'de her şeyi ile 120 euro olan 3.700 TL bir sipariş nasıl gümrüğe takılıyor?

Ekim ayında 2 Germany siparişim oldu. Onlar sorunsuz geldi. 1 ad. Elektronik, 1 ad. Giyim
kasım ayında ise ilk yurt dışı siparişim.

Bilgisi / fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? İade de mi etmeliyim? Ekstra vergi cıkar mı?

Teşekkürler.

Hocam vekalet formu doldurup iletin amazona. Ek vergi çıkarlarsa kendileri ödemesi gerekiyor diye biliyorum. Mali müşavir ile kendiniz uğraşırsanız ürünün fiyatı kadar vergi çıkar.

Yanılmıyorsam 30 günlük kural vardı. 150 euro kotası var her 30 gün içinde. Bu nedenden olmalı.

Selamlar, Konu çözüme ulaştı. İş yeri adresim (Ticari Unvanıyla) sistemde gözüktü için gümrüğe takılmış. Mecbur iptal istedim.

Konu ile karşılaşan arkadaşların dikkatine!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…