Amazon banka kartı ile ödemeyi reddediyor

bastila

Hectopat
Makaleler
1
Amazon üzerinden banka kartı ile ödeme yapmak istediğim zaman ödemeyi reddediyor, kredi kartı girince kabul ediyor ve işleme alıyor.
Hem kendi banka kartımla hem babamın banka kartı ile denedim reddetti (Ziraat ve Denizbank). Kredi kartlarını kabul etti. Başka sitelerden alışveriş yaparken böyle bir sorun yaşamıyorum.

Kart bilgileri doğru ve kartta yeterli bakiye mevcut.
Benzer bir sorun yaşayan ve çözümü bilen var mı acaba?

3 farklı bankada ve en az 4 kart ile denedim fakat kredi kartı olmadan kabul etmediğini anladım. Sadece bir defasında şansıma kabul etti.

Gerçekten saçma bir durum ama çözümü kredi kartı. Ben de Amazon'dan bir şey almıyorum artık. Kredi kartım yok, kullanmak da istemiyorum. Zorla mı? Amazon diyor ki "Zorla.". :D

@DNA Anladım hocam demek ki tek ben yaşamıyormuşum bu sorunu. Amazon tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmaması da tuhafıma gitti. Problemin ne olduğunu anlamak uzun sürdü çünkü önceden banka kartı kabul ediyordu. Demek ki artık Amazon'da kredi kartı mecburi.

@bastila Ben ilk alışverişimde sorun yaşadım. O konudaki gibi zorla çözdüm. Başka bir zaman yine pahalı bir şey alacakken kabul olmadı. Banka kartlarından giden yüksek meblağlar kredi kartı gibi bekletilmiyor direkt geçiyor o yüzden geri ödenmesi zor oluyor. Muhtemelen bunu engellemek için banka kartlarını engelliyorlar. Zaten müşteri temsilcileriyle konuştuğumda her seferinde "Kredi kartı ile deneyebilirsiniz." diyorlardı. Ben de "Kredi kartım yok." diyordum. Kredi kartı kullanmak istememek de cezalandırılır olmuş. Yapacak bir şey yok açıkçası ya şansa benim gibi denk getirip alabilirsiniz ya da kredi kartı ile denersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı