Amazon.co.jp sonradan vergi alabilir mi?

Nuteramiruku

Hectopat
Yer
Antalya, Türkiye
Daha fazla  
Galiba amazon.co.jp göndermiyor bunu. O yüzden ekstra vergi çıkar çok büyük ihtimalle.
Göndericisi amazon.co.jp olan 150 euro altı ürünleri bulmaya çalış.

Vergi alınabilir fakat genelde vergi iadesi olur. Bir miktar dahil ediliyor, teslimat yapıldıktan 40 gün içinde de küçük bir tutar iade ediyor amazon. En azından benim yaptığım tüm alışverişlerde vergi iadesi olmuştu.

Çok büyük tutarlar vergi alsada iade de etse, çok büyük tutarlar olmuyor +- YÜZDE 10 gibi düşün.

Amazon'un vergi iadesi yapması için önce vergi ücretini alması lazım. Ekran görüntüsünde vergi alınmadığı gözüküyor. Çünkü gönderici amazon.co.jp değil.

Amazon'dan vergi iadesi gelmez bu yüzden.

ha o zaman ödetirler,
Vergi max 300 civari bir seyse sorun yok da vergi olarak 500 tl isterlerse odeyemem.
Gümrük olayına bakmak lazım ama, satıcı ve göndercinin amazon olduğu ürünlere bak,
Ortalama yüzde 20 gibi bir rakam oluyor, tabii alacağın ürünün menşei ve ne ürün olduğuna göre artabiliyor.

Baska urunlerle ilgilenmeyecegim bu urunu de aldim, sonradan vergi odetilir mi ve odetilecekse de nasil ve ne kadar diye soruyorum.

Satıcının amazon.co.jp olmasına gerek yok. Gönderici olsa yeterli, satıcı başkası olabilir.

Gümrükte vergi istenir ama ne kadar istenir bilmem. Gümrük müşaviri tutman istenirse uğraşır durursun, ki muhtemelen böyle olur.

Baska urunlerle ilgilenmeyecegim bu urunu de aldim, sonradan vergi odetilir mi ve odetilecekse de nasil ve ne kadar diye soruyorum.
Anlattım bir daha anlatayım,

Alacağın ürünün ne olduğu, menşeii neresi olduğuna kadar geniş bir mevzuat var karşında. Bazı ürünlerin gümrük vergisi yok bazılarının var.
Ortalama AB ürünleri için yüzde 18, AB dışı ürünler için yüzde 20 gümrük vergisi uygulandığı yazmakta.

Yani urunun fiyatinin %20si, yaklasik 7000 yen (yaklasik 1250 tl) %20: 250 civari, kargo ucreti dahil degil bu fiyata? Gumruk 250 olur. Oyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…