Kasayı da buradan alacağım (Sistem aslında Technopat'ın tavsiyelerinde ki "Üst Seviye Oyun" diye geçen sistem). Şimdi gelelim sorularıma
1. Bildiğim kadarı ile Amazon zaten bana fiyatların yanında, ürünleri ülkeme sokarken ki gümrük ücretlerini de gösteriyor ve benden bunları peşin olarak alıyor. Bu ücretlerle de ödedikten sonra (bunları toplu olarak sipariş ettiğimi düşünürsek) gümrükte sorun çıkar mı?
2. Ekran kartı olarak MSI değilde, Asus GTX970 alsam, çok fark eder mi? Otomatik ayarlarda soğutucu fanların güç yüzdesi %42'nin üzerine çıkamıyormuş gibi bir şeyler okumuştum
3. Teslim süreleri hakkında bilgisi olan var mı?
Aklıma gelen sorular bunlar, yardımcı olan olabilirse, memnun olurum
Ücreti kesiyor evet, yasak bir ürün olmadığı sürece sorun çıkmaz. 2. sorunuzla ilgili bilgim yok malesef. Son sorunuz içinse teslimat süresini seçtiğiniz kargo şekline göre değişir. Standart kargoda paketlendikten sonra 8-12 gün içinde elinize ulaşır.
Genelde işlemci almak pek karlı olmaz amazondan ki bendeki kargo ve vergisi ile vatanla aynı fiyata denk geliyor.
Kasa almanızı da yine tavsiye etmem. Kasa ucuz olsa bile ağırlıktan dolayı kargo ücreti baya masraflı olup TR fiyatına denk gelecektir, geçebilir bile.
Sanılanın aksine amazondan PC toplamak karlı değildir. Bazı parçalar karlı olur. Dış donanımlar, HDD, SSD belki. Anakart TR ye gelmez. İşlemci aynı fiyata denk gelir. Kasa kargosu yüzünden pahalı olur. Ekran kartlarında indirim beklemek gerekir.
Türkiye fiyatları ile kıyaslayıp sizin için uygun olanları tercih edin derim ben. @Yağmur Can Koçak
Hocam €70 altındaki ürünler gümrüğe takılmadan direk geliyor sanırım. Benim alacağım ürün $50. Ama Türkiye fiyatı 300 TL. Bu bir sorun yaratır mı sizce? Gereksiz bir soruysa gerçekten özür dilerim.