Amazon'dan alışveriş yapan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Raydric Konuda Amazon'dan Razer klavye alıp fotoğrafını atmışlar sadece, hala Amazon'dan alışveriş yapan var mı diye sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler,

Amazon üzerinden bir kaç bilgisayar parçası almak gibi bir niyetim var. linklerini aşağıda paylaşıyorum
Ram - Corsair LPX 8GB DRAM 2666MHz C16 memory kit for Systems 8 DDR4 2666 (PC4 21300) DDR4 2666 CMK8GX4M2A2666C16 at Amazon.com (74$) Corsair 2 x 4GB
HDD - Amazon.com: Seagate 2TB Desktop HDD SATA 6Gb/s 64MB Cache 3.5-Inch Internal Bare Drive (ST2000DM001): Electronics (71$) Seagate 2TB
SSD - Amazon.com: Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-75E250B/AM): Computers & Accessories (90$) Samsung Evo 250GB
İşlemci - http://goo.gl/rYx3vl (264$) Intel i5 6600k
İşlemci Soğutucusu - Amazon.com: Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan (RR-212E-20PK-R2): Electronics (30$) Cooler Master
Ekran Kartı - Amazon.com: MSI Computer NVIDIA GeForce GTX 970 GAMING 4G 4GB 256-Bit GDDR5 Graphics Card: Computers & Accessories (343$) MSI GTX970 Gaming 4G
Board - Amazon.com: ASUS Dual DDR4 3400 Intel LGA1151 SATA (6Gb/s) Motherboard (Z170 PRO Gaming): Computers & Accessories (210$) Asus Z170 Pro Gaming

Toplam: 1082$

Kasayı da buradan alacağım (Sistem aslında Technopat'ın tavsiyelerinde ki "Üst Seviye Oyun" diye geçen sistem). Şimdi gelelim sorularıma

1. Bildiğim kadarı ile Amazon zaten bana fiyatların yanında, ürünleri ülkeme sokarken ki gümrük ücretlerini de gösteriyor ve benden bunları peşin olarak alıyor. Bu ücretlerle de ödedikten sonra (bunları toplu olarak sipariş ettiğimi düşünürsek) gümrükte sorun çıkar mı?
2. Ekran kartı olarak MSI değilde, Asus GTX970 alsam, çok fark eder mi? Otomatik ayarlarda soğutucu fanların güç yüzdesi %42'nin üzerine çıkamıyormuş gibi bir şeyler okumuştum
3. Teslim süreleri hakkında bilgisi olan var mı?

Aklıma gelen sorular bunlar, yardımcı olan olabilirse, memnun olurum

Ücreti kesiyor evet, yasak bir ürün olmadığı sürece sorun çıkmaz. 2. sorunuzla ilgili bilgim yok malesef. Son sorunuz içinse teslimat süresini seçtiğiniz kargo şekline göre değişir. Standart kargoda paketlendikten sonra 8-12 gün içinde elinize ulaşır.

Genelde işlemci almak pek karlı olmaz amazondan ki bendeki kargo ve vergisi ile vatanla aynı fiyata denk geliyor.
Kasa almanızı da yine tavsiye etmem. Kasa ucuz olsa bile ağırlıktan dolayı kargo ücreti baya masraflı olup TR fiyatına denk gelecektir, geçebilir bile.
Sanılanın aksine amazondan PC toplamak karlı değildir. Bazı parçalar karlı olur. Dış donanımlar, HDD, SSD belki. Anakart TR ye gelmez. İşlemci aynı fiyata denk gelir. Kasa kargosu yüzünden pahalı olur. Ekran kartlarında indirim beklemek gerekir.

Türkiye fiyatları ile kıyaslayıp sizin için uygun olanları tercih edin derim ben. @Yağmur Can Koçak

Hocam €70 altındaki ürünler gümrüğe takılmadan direk geliyor sanırım. Benim alacağım ürün $50. Ama Türkiye fiyatı 300 TL. Bu bir sorun yaratır mı sizce? Gereksiz bir soruysa gerçekten özür dilerim.

Geçer diyorsunuz yani. Teşekkürler. Amazon konusunda tecrübem 0 .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…