@Raydric Çok güzel bir yardım konusu olmuş ellerine emeğine sağlık. Bu arada 75 euro'yu aşan siparişlerde gümrükte kalma sıkıntısı olabiliyor mu? Ssd sende almışsın sanırım, bende almayı düşünüyorum mantıklı mı amazondan almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Amazon'dan satın alma kararım üründen ürüne değişir ve bana kalırsa öylede olmalı. İlk önce Türkiye piyasasını araştırıp sonrasında inceleme yapıyorum ki SSD'lerin ülkemizde normalden çok daha pahalı olduğunu düşünürsek Amazon'dan satın almak daha mantıklı geliyor. Ek olarak 75€'yu aşan ürün için zaten Amazon gümrük vergisi ücretini peşinen aldığı için problem olmayacaktır.

Biraz konu dışı ancak imzanda yazan SSD'den memnun musun? Bende 240-250 gb civarı bir SSD eklemeyi düşünüyorum, sistemime karar aşamasındayım. Tecrübelerin faydalı olacaktır bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gayet memnunum. Sistem SSD'yi taktıktan sonra acaip bir şekilde fark ettiriyor kendisini, bazen akrabalarımın evinde bilgisayara girdiğimde kafayı yiyorum halbuki o çileyi yıllar boyu çekmiştim.

Mesela şuan ekledim Samsun Evo 850 250gb ssd ancak en son fiyatın görüldüğü kısma geldiğimde tax kısmında 0 USD yazıyor. Ancak 133usd oldu sipariş. Bu ürün mesela gümrükten geçmekte sıkıntı yaşamaz mı?

Amazon'dan alınan ürünler gümrüğe takılmaz vergisini ödedikten sonra. 75 euro üstü yani. Ben sorunsuzca getirttirdim özellikle corsair soğuucular, PSU bazı SSD modelleri, gaming kulaklıklar özellikle çok uyguna satılıyor.

@THIERRY HENRY hiç sıkıntı olmaz. Amazon.com otomatik vergiyi oluşturup zaten fiyata ekliyor aynı Türkiye'den almış gibi oluyorsun yani O parayı ödüyorsun ve ürün elinde. Tabi getirtilmeyecek ürünler hariç ilk konudaki.

Yanlız bir şey dikkatimi çekti ben daha önce hiç form felan doldurmadım direk girdiğim adrese UPS kargo getirdi iş yerimdeki elemanlara teslim etmiş birde acaba 75 euro altında alış veriş yapmıştım ondan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…