Böyle bi sitem bende düşünüyorum. Sipariş verdiniz mi geldi mi?

Artık anakart da geliyormuş doğru mu?

Yapmayı düşünüyorum CPU+HDD yurtdışından tabii yerse GPU da bi tek RAM leri TR den alıcam

Sipariş verdiniz mi geldi mi?

@eca724 Anakartla ilgili kendi anakartıma baktım, şuan da gönderilebiliyor. Ürün gelir mi kargo, vergi ne kadar gibi sorular için üye olup adres girmeniz yeterli.

@eca724 Anakartla ilgili kendi anakartıma baktım, şuan da gönderilebiliyor. Ürün gelir mi kargo, vergi ne kadar gibi sorular için üye olup adres girmeniz yeterli.
Anladım. Kargoyla beraber çokta birşey değişmiyor.150 tl felan

Son düzenleme:
Anladım. Kargoyla beraber çokta birşey değişmiyor.150 tl felan

Siteye üye olduktan sonra, İngilere, Almanya (Türkiye) ve Amerika sitelerine girip, ürünlerin gönderilip gönderilmediğini kontrol edin. Ekstra olarak her ülke için ürünlerin fiyatlarını tek tek hesaplatıp, bir yere not alın. Mesela X ürünü Amerikadan 110'tl ye gelirken, İngilitereden 180 tl'ye gelebiliyor veya Amerikada indirim varken, İngiltere indirim olmayabiliyor. Bunların kontrol edilmesinde fayda var, ürünleri farklı ülkelerden, farklı satıcılardan alarak daha ucuza alabilme şansınız var. 70 dolar altında gümrük ödenmediği için, alacağınız ürünleri parça parça almakta fayda olabilir. 4 fan 120 dolarsa, 2 si bir alınıp, 2si daha sonra alınabilir. Alışveriş yapmadan önce tek tek fiyatlar hesaplatılmalı, prize takılan ürünlerde Almanya tercih edilmeli.

Ekstra bir örnek:
Amazonun Türkiye sitesinde, Asus Strix X99 anakart, 950-1000 'tl iken, Türkiye'de 1400 tl civarında

İşime yarayacak bilgiler sağolun ama prize takılan ürünlerde neden almanya yı tercih etmeliyim? Psu mesala

Amazonun Türkiye sitesinde, Asus Strix X99 anakart, 950-1000 'tl iken, Türkiye'de 1400 tl civarında
İşime yarayacak bilgiler sağolun ama prize takılan ürünlerde neden almanya yı tercih etmeliyim? Psu mesala
İlk önce Almanya ile priz sistemimiz ayni, dönüştürücü aparat filan gerekmiyor.. Amerika 110 volt kullanırken biz 240 volt kullanırız. " 100V - 240V" şöyle bir ibare varsa, iki ülkedede çalışıyor demektir. Ama yanlız biri varsa, voltacı dönüştürmek içinde aparat almak gerekir.

Hocam allah razı olsun bu konuda çok cahil kalmışım. Böyle dikkat etmem gereken başka püf noktalar varsa önerilerinizi beklerim.

Çok detaylı hazırlanmış bir rehber ellerinize sağlık.
(Teşekkür etmek tek başına yeterli değil. Lütfen beğeni butonunu da kullanalım. Çok emek verilmiş bir konu)

Amazondan ilk kez alışveriş yapacağım. Sağ taraftan Türkiye kısmını seçtiğimde ürünün içeriğine Türkiye'ye gönderimi var şeklinde belirtildi sanırım yinede bu konuda evet veya hayır derseni,eniz memnun kalacağım, şimdi aşağıya linki de atacağım. Toplam 61$ ücret çıktı fakat ben ininal ile alacağım haliyle Türk lirası olarak ödeme yapacağım ve bunu alırken USD mi seçmem gerek ayrıca USD seçtiğimde doların birim fiyatı gün içindeki piyasaya göre mi şekillenecek yoksa belli bi kur düzenleri var mı?

Amazon.com: WD 1TB Black My Passport Ultra Portable External Hard Drive - USB 3.0 - WDBGPU0010BBK-NESN: Computers & Accessories

Evet ürün Türkiye'ye geliyor. 61$ ücreti var.
İninal kartla ilgili bilgim yok. Ancak amazondan alırken USD seçerseniz bankanızın kuruna, TL seçerseniz amazon kuruna göre hesaplanır. Genelde USD olarak almak karlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…