23 Kasım'daki büyük indirimlerde tanıdığımız Amerika'da yaşayan bir abinin evine sipariş yollayacağım.
Ürünleri Türkiye'ye döndüğünde bana getirecek.
Lakin benim elimde dolar var. Türkiye'deki kur iniş ve artışına pek güvenmediğim için dolar kurunu 5.38'de yakaladım aldım. Bu dolarlar banka hesabımda duruyor. Toplamda 530 dolar.
Amerika'da yaşayan abide 23 Kasım indirimlerinde hiç gece uyanık kalıp benim için alışveriş yapamayacağını nazikçe iletti. Alışverişini yap adresime gönder getireyim diyor.
Bu alışverişin nasıl yapılacağına dair bana yol göstermenizi istiyorum açıkçası. Teşekkürler.
Tam olarak ne sorduğunu anlayamadım. Alışverişi yaparken ödemeyi dolar üzerinden seçeceksin ve Amerika'da yaşayan tanıdığının adresini gireceksin. Hesabında dolar varsa, dolar üzerinden ödeme yapılır.
Amazon Amerika sitesi üzerinden alış-veriş yaparken iletişim ve kargo bilgilerini arkadaşınınkileri girersen sorun olmaz. Ödemeyi zaten dolar ile yapacaksın. Arkadaşın da kargoyu alınca sana getirecek bu kadar basit.
Tam olarak ne sorduğunu anlayamadım. Alışverişi yaparken ödemeyi dolar üzerinden seçeceksin ve Amerika'da yaşayan tanıdığının adresini gireceksin. Hesabında dolar varsa, dolar üzerinden ödeme yapılır.
Amazon Amerika sitesi üzerinden alış-veriş yaparken iletişim ve kargo bilgilerini arkadaşınınkileri girersen sorun olmaz. Ödemeyi zaten dolar ile yapacaksın. Arkadaşın da kargoyu alınca sana getirecek bu kadar basit.
Benim elimde alışveriş için sadece kredi kartı var.
Banka kartımdan dolar ödemesi çeker mi? Çekersede ödeme yaptığıldığında masraf kesildiğine dair duyumlarım var. Bununla alakalı bilgim olmadığından dolayı soruyorum.
Bunu bankanı arayarak sorabilirsin. Normal şartlar altında Amazon, ürün ücreti + kargo + gümrük ücreti (eğer gümrükten geçecekse) alıyor. Bunun dışında ek ücret kesilmiyor. Dediğim gibi, bankanızla konuşun.
Bankayla görüşmelisin. Sen zaten gümrük ödemeyeceksin. Amerika içi alış-veriş yaptığın için. Kredi kartı ile öde sonra o parayı kredi kartına yatır istersen. Boşuna risk almazsın. Havale, EFT benzeri bir ödeme olarak kabul ederse masraf keser çünkü.
Bankayla görüşmelisin. Sen zaten gümrük ödemeyeceksin. Amerika içi alış-veriş yaptığın için. Kredi kartı ile öde sonra o parayı kredi kartına yatır istersen. Boşuna risk almazsın. Havale, EFT benzeri bir ödeme olarak kabul ederse masraf keser çünkü.
Kredi kartıma dolar yükleyemezmişim böyle bir uygulama yokmuş. Hala alternatif arıyorum. Alternarif bi yol olmalı. Sonunda abinin kredi karti bilgilerini istiycem cok zorlandım.
Sen dolar ile alış-veriş yapacaksın zaten. Kredi kartına günün kuru üzerinden TL ile yansıyacak sonra hesabındaki dolar ile kredi kartı borcunu ödeyeceksin. Dolar ile değil yani.
şöyle açıklayım. Benim dolarim var. Ben bu doları makas farkıyla bankaya satıp, gene bankanin belirlediği kurdan odeme yapayım.
Bu konuyu inceleyen arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum.
Elinizde dolar varsa ve kur makasından kaynaklı zarar etmek istemiyorsanız yani dolar alışverişi yaptığınızda bankanın verdiği kurdan TL'ye çevrilmesini istemiyorsanız Vakıf Bank veya TEB kullanın.
Alışverişleri dolar üzerinden yaptım. Borcumu gişeden dolar olarak yatırdım.