Amazon.com.tr değişim yapmıyor

782673

Picopat
Merhaba arkadaşlar, geçen günlerde Amazon.com.tr'den 43999 TL'ye şu ürünü aldım, ürün 29 Ağustos'ta teslim edildi fakat ben kutuyu 2 Eylül'de açabildim ve birtakım sebeplerden dolayı gönderilen ürünün başka birinin iade ettiği ürün olduğunu düşünüyorum, Amazon'un böyle ürünleri durumunu belirterek satacağını düşünüyordum fakat maalesef öyle değilmiş. Benim için olayın sıkıntılı noktası para iadesi sunup değişim seçeneği sunmamaları oldu ki ürünü almadan temsilci değişim yapabileceğimi söylemişti. Böyle bir durumda ne yapılmalı. Bazı müşteri temsilcisi chat kayıtları:
Ekran Görüntüsü (2).png

Ekran Görüntüsü (3).png
Ekran Görüntüsü (6).png
Ekran Görüntüsü (4).png
Ekran Görüntüsü (5).png

Son düzenleme:
Hocam iade edilen üründe bir deforme vs yoksa bence sorun olmaz ki onlar da çok takılmaz bu duruma dedikleri gibi en kötü iade et derler, dediğim gibi bir problemi yoksa çizik vesaire bence çok takılmayın.

Hocam iade edilen üründe bir deforme vs yoksa bence sorun olmaz ki onlar da çok takılmaz bu duruma dedikleri gibi en kötü iade et derler, dediğim gibi bir problemi yoksa çizik vesaire bence çok takılmayın.
Fiziksel olarak bir sorun göremedim ama daha önce alan kişi Windows'a retail key girmiş sanırım ve donanım değişikliği hatası alıyorum ayrıca iade edilen bir ürünü tekrar satışa sunarken sıfır ürün gibi sunmaları doğru değil bence. Ek olarak başta hem değişimin mümkün olduğunu hem de böyle ürünlerin satılmadığını söyleyerek beni yanılttılar şimdi de yokuşa sürüyorlar.

Fiziksel olarak bir sorun göremedim ama daha önce alan kişi Windows'a retail key girmiş sanırım ve donanım değişikliği hatası alıyorum ayrıca iade edilen bir ürünü tekrar satışa sunarken sıfır ürün gibi sunmaları doğru değil bence. Ek olarak başta hem değişimin mümkün olduğunu hem de böyle ürünlerin satılmadığını söyleyerek beni yanılttılar şimdi de yokuşa sürüyorlar.
Ohooo adam kullanmış desenize baştan, yok öyle dünya rezalete bak Amazondan beklemezdim bu tavrı, hocam en kötü iade edin başka model ya da aynı modeli alın, ve şunu da söyleyin, ürünü iade etsinler ürüne sanırım 1k zam gelmiş siz aldıktan sonra, o tutarı da hediye kartı olarak versinler.

Chat kayıtları ne kadar bağlayıcı bilmiyorum ama farklı farklı müşteri hizmetlerine bağlanıp destek alın hocam. Amazon'da her müşteri hizmeti aynı yetkide-bilgide olmayabiliyor.

Amazon değişim konusunda pek anlayışlı değil hocam. Forumda bazı arkadaşlar muadil ürün için fiyat farkını kupon olarak aldılar. Amazon'a durumu belirtip, aynı ürün varsa aynısı için yoksa muadil bir ürün belirterek fiyat farkı kadar kupon istediğinizi aksi taktirde iadeyi kabul etmediğinizi belirtin.

Yeni ürün olarak satış yaptıkları için bence etik değil ama kanunlar öyle bir olanak tanıyorsa da yaparlar tabii. Bu konuda servisi arasam bir bilgi alabilir miyim sizce? Benim iade ürünü olduğuna dair bulgularım da biraz kanıtlaması güç şeyler: Kutusunun alt güvenlik bandında deformasyon vardı, kutunun içindeki korumada da deformasyon vardı, ilk açtığımda batarya 70 Wh'lik olmasına rağmen tam şarj 66 Wh idi, bir de Windows'a Retail key girildiğini gördük. Bu sorunlar benim kullanımımla da ilişkilendirilebileceği için objektif bir değerlendirme de yapamayacaklardır.

Tek objektif kanıt kutu açma videom.

Mesajınızı tek konu altında birleştirmek için buraya alıntıladım hocam.

Batarya olayı normal geldi, tam şarj edili olmaz ama Retail key kullanıldığı tarihe erişebiliyorsanız işe yarayabilir. Fakat işe yarasa bile değişim hakkınız olacak mı ki? Karışık bir durum.

İsterseniz il-ilçe tüketici hakem heyetini arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı