Amazon.com.tr hesabı kısıtlandı

458023

Hectopat
Amazon.com.tr hesabım kısıtlandı. Email içeriğinde olağandışı satın alım ve iade yaptığım söyleniyor. 1 ay önce Clear Scalp Pro 3 adet şampuan ve serum satın almıştım. Kampanya vardı indirimli fiyattan aldım. Önceki aylarda da yine 3-4 adet alıyordum. Amazon daha önce uyarı yapıldığını söylüyor fakat hiçbir şekilde uyarı maili gelmedi. Gelen maili yanıtlıyorum fakat sürekli aynı şeyler yazıyor ve artık cevap vermeyeceğimiz muhtemel gibi şeyler yazıyor. Daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu? Müşteri hizmetlerine ulaştığımda hesap uzmanı ile görüşülmesi gerektiğini ve bu durumun düzeltilemeyeceğini söylüyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Hesabınızın kısıtlanma sebebini aslında tahmin edebiliyorum. Bir evin ihtiyacından fazla ürün satın alırsanız Amazon, sizin siparişinizi iptal edebiliyor ve hesabınızı kilitleyebiliyor. Böyle hakları var, müşteri hizmetlerinin yapacak bir şeyi de yok. Hesap uzmanı ile görüşmeniz gerekiyor. En geç 48 saat içerisinde dönüş yapıyorlar. Önceden böyle bir durumu ben de yaşadım ve satıcı olarak algılayıp hesabımı kilitlemişlerdi. 48 saat içinde dönüş yaptılar, hesabımın kısıtlamasını kaldırmışlardı ve bir ay sonra ₺200 Amazon hediye çeki tanımlamışlardı.

Merhaba, hesap uzmanıyla görüşüyorum fakat verdikleri cevaplar hep aynı. Satıcı olmadığımı ürünlerin hepsinin evde olduğunu ve kullandığımı kanıtlayabileceğimi ilettim. Sizin durum iyiymiş, bana kısıtlamanın kaldırılmayacağını ilettiler fakat hesabım eski ve kullanmaya devam etmek istiyorum.

@458023, Amazon hesabınızı açmıyorsa başka yapacak bir şey yok maalesef. Nasıl kanıtlayabileceğinizi bilemiyorum da benden kanıtlamam için bir şey istememişlerdi. Aldığım ürünü de söyleyeyim: Önceden bir adet kitap satın almıştım. Sadece bir adet kitap satın aldım ve siparişim iptal edilerek hesabım satıcı olarak kilitlenmişti ve aynı şekilde kredi kartımı da siteye bir daha girilmemesi üzere bloke etmişlerdi. Hesap uzmanı ile görüşmüştüm ve 48 saat içinde yasaklamam kaldırılmıştı. İsterseniz aynı ürünü 72 saat sonra tekrardan sipariş edebilirsiniz denmişti. Geçmiş olsun şimdiden.

@458023, Amazon hesabınızı açmıyorsa başka yapacak bir şey yok maalesef. Nasıl kanıtlayabileceğinizi bilemiyorum da benden kanıtlamam için bir şey istememişlerdi. Aldığım ürünü de söyleyeyim: Önceden bir adet kitap satın almıştım. Sadece bir adet kitap satın aldım ve siparişim iptal edilerek hesabım satıcı olarak kilitlenmişti ve aynı şekilde kredi kartımı da siteye bir daha girilmemesi üzere bloke etmişlerdi. Hesap uzmanı ile görüşmüştüm ve 48 saat içinde yasaklamam kaldırılmıştı. İsterseniz aynı ürünü 72 saat sonra tekrardan sipariş edebilirsiniz denmişti. Geçmiş olsun şimdiden.
Cevap ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Şansımı denemeye devam edeceğim, bakalım.

Rica ederim. Bir gelişme olursa konuya geri dönüş sağlamayı unutmayın. Herkes için bilgi olmuş olsun. Yaşadığınız süreci de tek tek anlatmayı unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı