Amazon.com.tr yanlış düzenlenen faturayı düzeltmiyor

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba. Bugün size Amazon.com.tr'nin "muhteşem" müşteri memnuniyeti konusunda yaşadığım deneyimi aktarmak istiyorum.

Üniversite öğrencilerine sunulan telefon destek programı kapsamında A24 almak istedim. Kasım indirimlerinden yararlanarak bu cihazı 7.599 TL fiyatıyla Amazon.com.tr satıcılı olarak satın aldım. Bu satın alımı gerçekleştirmeden önce müşteri hizmetleri üzerinden telefon destek programı kapsamında fatura düzenlenip düzenlenmediği konusunda olumlu bir geri dönüş aldım fakat bu geri dönüşün beni mağdur edecek eksik bilgiler içerdiğinin farkında değildim.

Bu işlemi babama ait bir Amazon hesabından gerçekleştirdiğim için kendime ait bilgileri özenli bir şekilde gerekli yerlere doldurdum. Kendi bilgilerimi girerken T.C. Kimlik numarası girmemiştim fakat satın alım öncesi Amazon'un telefon destek programına uygun şekilde fatura düzenlemesi yapabileceğinin onayını vermesi üzerine bu durumu dikkate almadım. Bu konuda tekrar müşteri hizmetleri ile iletişime geçmediğim için pişmanım fakat müşteri memnuniyetini en ön planda tutan bir şirketin beni mağdur edebileceğini hiç düşünmedim.

Satın alımın ardından telefon desteği programı kapsamında faturanın düzenlenebilmesi için Amazon.com.tr ile iletişime geçtim fakat yazışmalar sonucunda faturanın babamın adına kesildiğini, bu durumun yaşanmamış olması için kendime ait bilgilerin vergi mükellefi olarak kurumsal fatura bölümünden girilmesi gerektiğini ve IMEI dışında herhangi bir bilginin sonradan faturada düzenlenemeyeceğini öğrendim. Öğrendiğim bu bilgilerin ardından Amazon.com.tr müşteri hizmetleri ile yaklaşık 1.5 saat yazılı iletişim üzerinden yaklaşık 35 dakika boyunca sözlü iletişim üzerinden bu sorunu çözmeye çalıştım fakat sonuç alamadım. Bana "destek olan" temsilciler haklı olduğumu, Amazon tarafından bana eksik bilgi verildiğini söyleyip sürekli özür dilemekten başka bir şey yapmadılar. Destek olmak adına sundukları yegane çözüm ise ürünü iade etmemdi. Ek olarak yazmak istiyorum; temsilciler, kendilerine destek istemek için bağlanan diğer müşterilerine bu bilgileri verdiklerini de söylediler. Buradan da bana eksik bilgi verildiğini pekiştirmiş oluyoruz.

Sözde iade çözümüne dönecek olursak ürünün fiyatı 900 TL artmış durumda ve beni mağdur etmemek adına aradaki fiyat farkı temini veya aradaki fark kadar kupon tanımlaması gibi çözümleri de sunmadılar. Bu çözümlerden birini istediğimi defalarca iletmeme rağmen sürekli olarak fatura bilgilerinin yasalar gereği sonradan düzenlenemeyeceğini söyleyip durdular. Yasalar gereği fatura üzerinde sonradan bir değişiklik sağlanamıyor olsa bile benim, sorunumun çözülmesi için sunduğum çözümleri uygulamak Amazon.com.tr'nin elinde ve bu çözümlerden hiçbirini uygulamadıklarının altını çizmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…