@SypeR Merhaba hocam öncelikle hortlatıyorsam çok özür dilerim. Mesajlarınızı okudum Sakarya'da olduğunuz yazıyor. Şöyle ki benim kredi kartım hata veriyor. Payment revision needed diyor ödeme işlemine geçtiğimde. Kartta para var fakat Amazon çekemiyor. Steam üzerinden bir kaç şey satın almayı denedim sorun yaşamadım ama Amazon parayı çekemiyor. Sakarya'da Karasu veya Adapazarı gibi bir yerde iseniz görüşebilir miyiz ve bir ürün almak için bana yardım edebilir misiniz ? Ödeme yöntemi konusunda usd mi, tl mi seçilmeli? Rehber 2014'de yapılmış. Site görünümünde değişiklikler var. Usd ve tl ödeme şekilleri biraz "ne olmalı" düşüncesine sokuyor. 2 haftadır satın almaya çalışıyorum. Yardım edebilir misiniz?
@FreeStyleTR Kartınızın yurt dışı alışverişlere açık olup olmadığını kontrol ettiniz mi ? Alırken dolar ve TRY olarak hesaplayın, hangisi size uygun gelirse öyle alın. TRY denerseniz amazon kuru üzerinden hesaplanır. Dolar olarak denerseniz bankanızın kuru üzerinden. Genelde dolar olarak almanız daha mantıklıdır, amazon kuru daha yüksektir.
@Batosware Evet kartı kontrol ettim yurt dışına açık olduğu söylendi bankadan ama neye baktı da yurtdışı alışverişlere açık dedi onu bilemiyorum. Madem açık, neden Amazon parayı çekemiyor. Ödemeyi hem tl hemde dolar olarak denedim. İkisinde de payment revision needed yazısı çıkıyor bir süre sonra. İrtibata geçtim Amazonla, onlar da banka ile iletişime geçin dediler. Tekrardan bir görüşüp Amazonla iletişime geçeceğim. Dolar ve tl ödeme şekilleri ile ilgili bilgi içinde teşekkür ederim.
@FreeStyleTR Kartınızın tipi nedir ilk başta? Banka kartı mı, kredi kartı mı yoksa ininal, PayPal Card veya PayByMe gibi ön ödemeli bir kart mı? Bunları belirtirseniz size daha kolay yardımcı olabilirim.
Ek olarak konu içeriğindeki görselleri Amazon'un yeni 2016 arayüzüne göre müsait bir zamanda güncelleyeceğim. Ama bu 15 Tatil dönemine denk gelebilir.
@SypeR 500 tl limitli cardfinans nakit kart, Visa, 500/490 dolu, internet alışverişlerine açık. 10 tl oyun patformundan (platformun adı reklama giriyor mu yasak mı değil mi bilmediğimden yazmıyorum) alışveriş yaptım ve sorun çıkmadı. Ama Amazonda ödeme çekilemiyor. Bilgisayar hocamın kartı ile alışveriş yaptık ürün şu an yolda. Daha sonraki alışverişlerim için vereceğiniz bilgiler benim için önemli. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
İade prosedürlerini uygulamaya başlayacaksınız. Amazon üzerinden ticket açıp durumu belirteceksiniz. Eğer ürünü geri almayı kabul ederlerse ürünü geri yollayacaksınız. Bu kadar basit.