Amazon.de, Amazon. Fr ve Amazon.com'dan hangisi tercih edilmeli?

chopin

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.

15 yıllık elektro gitar serüvenime uzun bir ara verip ortaokulda kurduğum scratch yapma hayalini gerçekleştirmek için bir turntable aldım fakat maalesef Türkiye'de scratch plağı bulamadım onca araştırmaya rağmen.

İstediğim 2 plağı amazon.de, amazon.fr ve amazon.com üzerinde buldum fakat bu son gümrük ve vergi durumları kafamı acayip karıştırdı. Hangi site üzerinden almak daha mantıklı geliyor karar vermekte zorlandım.

İşe yarayacaksa amazon.com.TR ve Amazon. Fr üzerinde Prime üyeliğim var. Amazon. Fr'deki Prime 30 günlük ücretsiz geldi.

1) Hangi siteden almak daha mantıklı?
2) Bu 2 plağı aldıktan sonra tekrardan sadece 1 plak + kargo ücreti 27€'yu geçmeyecek şekilde vergi ödemeden satın alabilir miyim?
3) Vergisini ödemeyi göze alırsam vergi dahil toplam tutarı nasıl hesaplayabilirim?

Attığınız sepetlerin hepsi 30€ kuralına takılı kalıyor. Bu şekilde ürünleri geçiremezsiniz gümrükten. 1. sipariş ortalama 40€, 2. sipariş ortalama 35€, 3. sipariş ise 45-47€ civarı tutuyor.

Plakları tek tek sipariş geçsem sorun yaşar mıyım peki?

Ürünün kendi fiyatı ve kargo ücreti 30€ geçmediği ve ayda toplamda en fazla 5'ten fazla sipariş vermediğiniz sürece bir problem yaşamazsınız.
Anladım, teşekkürler. O halde aşağıdaki gibi 5 adet ayrı ayrı sipariş verebilirim işaretlediğim yerdeki tutar 30€'yu aşmadığı sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…