Amazon.de Hesabımın Bloke Olması

Anıl Budak

Megapat
Merhabalar,

27'sinde MSI GTX 1070 Armor siparişi vermiştim. Fatura adresi iş yerime kayıtlıydı amazon'da. Evime gelmesi için fatura adresini kart için , ev adresimi eve gelsin diye seçtim. Kargo gününe yakın hesabım bloke oldu. Benden fax adreslerine ,
  • Kart sahibinin ismi
  • Kredi kartı numarası
  • Karta kayıtlı fatura adresini
içeren kart ekstresi istediler. Bana mail gelen hesap ekstrelerini hep silerdim ben mailden. (Axess) Haftaya bu ayın ki otomatik olarak gelecek ama sıkıntı şu ekran kartını amazon.de den F5 atarak saniyede aldım direkt bitti stokları. Adamlar mailde ürününüz 3 gün içerisinde bekleyecek sonra iptal olacak diyor.Dün saat 19:00 gibi bir mail ve bir fax attım. Sorun şu hesap ekstresi olmadığı ićin internetten normalde gözüken karta bağlı adres ve kart sahibinin ismi yazmıyordu. Kart haneleri de son 4 hane hariç sansürlüydü. Kart sahibinin ismini ben ekledim.

Saat 12:30 oldu halen daha ne mailden ne faxtan tık yok. Normalde 12 saatten önce dönüş yaparlardı., hemen telefonla ararlardı. Bu sefer ses seda yok. Üstelik hesap bloke olduğu için iletişim kısmından da yararlanamıyorum. Ne onları arayabiliyorum ne de internetten telefon numarası bulamıyorum. (Türkçe olsa daha iyi) Adamlar sanki kafaları kumda takmıyorlar beni.

1) Amazon Almanya Türkçe müşteri servis telefon numarasını bilen veya hesabından bakıp yazabilecek biri var mı?

2) Şu linkteki gibi hesap ekstresini başka nasıl alabilirim
(Geçen ayın ki de olur.)

hesap ekstresi - Google'da Ara:

3) Başka fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mail adresleri impressum@amazon.de buradan e-posta atabilirsiniz. Hesap ekstrenizi internet bankacılığından .pdf olarak indirebilirsiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız başka bir hesap açıp Türkçe destek hatta telefonla aranmayı seçebilirsiniz. Durumu telefonla anlatmak daha yararlı olacaktır diye inanıyorum.

Ekstreyi oradan aldım zaten de verdiğim linkteki gibi değildi. İsim yazmıyor adres yazmıyor sadece yapılan son alışverişler yazıyor bide kart numarası felan.

Ekstreyi oradan aldım zaten de verdiğim linkteki gibi değildi. İsim yazmıyor adres yazmıyor sadece yapılan son alışverişler yazıyor bide kart numarası felan.
Alışveriş yaptığınız kart size ait değil mi? Değilse sizinle aynı soyad taşıyan birisine mi ait? Amazon.de neden bu bilgileri sizden istiyor? Ödeme yaparken kart sahibi ismi zaten yazılmadı mı? Ödemeyi VPN, proxy gibi farklı bir IP kullanırken mi yaptınız? Kredi kartı numarası zaten ekstrede yazıyordur. Son 4 rakam önemli zaten. Dediğim gibi eğer mevcut alışveriş yaptığınız hesabınızla destek ekibi ile görüşemiyorsanız farklı bir kullanıcı ile bir görüşme yapın.

Alışveriş yaptığınız kart size ait değil mi? Değilse sizinle aynı soyad taşıyan birisine mi ait? Amazon.de neden bu bilgileri sizden istiyor? Ödeme yaparken kart sahibi ismi zaten yazılmadı mı? Ödemeyi VPN, proxy gibi farklı bir IP kullanırken mi yaptınız? Kredi kartı numarası zaten ekstrede yazıyordur. Son 4 rakam önemli zaten. Dediğim gibi eğer mevcut alışveriş yaptığınız hesabınızla destek ekibi ile görüşemiyorsanız farklı bir kullanıcı ile bir görüşme yapın.
Kart tabiki de benim. Sorunun sebebi profilimden bakın son konuma. Özetle kredi kartımın kayıtlı adresini ürünü alırken ürünün kargo yerini de kendi evim yaptım. Adamlar bu önlemi çocuklar babasının kredi kartını alıp başka yerlere gönderiyorlarmış aldıkları ürünleri. Aldıkları bir önlem yani. Sırf 1 klik yüzünden günlerdir uğraşıyorum yani.

Dün karatinada gezinirken film ya da dizi izlemeye karar verdik Amazon Prime'da 30 gün deneme süresi veriyordu bende kayıt oldum hesabı açtım daha film ismini aratmadan hesabı bloke etmişler annem de babam da şaşırdı çok garip bir durum, neden olmuştur ve 30 günün sonunda banım açılmazsa karratn para alır mı?
Saatlere ve tarihe bakın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-12-15 100611.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-15 100611.png
    7 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran görüntüsü 2020-12-15 100839.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-15 100839.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 71
  • Ekran görüntüsü 2020-12-15 100922.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-15 100922.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı