Amazon.de TL hesabından nasıl para çekiliyor?

Merhaba, Amazon.de'den bir sipariş oluşturdum. Kartımdan para çekilmedi ve banka kartıyla ödeme yaptım. Şimdi sorum, benim TL hesabımdan bu para nasıl çekiliyor? Bankanın kuruna göre mi yoksa Amazon'un kendi kurundan mı? Bankadan çekecekse şu an bankada kur yüksek gece olduğu için. Satın alırken hiçbir şey sormadı ve yazmadı. Teşekkürler.

Bankanın kuruna göre mi yoksa Amazon'un kendi kurundan mı?
TL ile ödemek istersen Amazon'un kendi kuruna göre çekiliyor. Döviz olarak da çektirebiliyor olman lazım, ekstre kesim tarihinde bankanın kuruna göre ödersin o zaman. Eskiden banka kuru daha uygun olduğu için böyle yapıyordum. Tabii kart/bankaya göre bu durum değişiyor olabilir, ben hem .de hem de .com'dan yaptığım alışverişlerde bir sorunla karşılaşmadım bu konuda.

Valla hocam satın al dedim anında aldı ben de anlamadım, hiçbir şey sormadı. Herhalde TL olarak çekecek. Neyse hayırlısı bakalım. Teşekkürler.

Ödeme yapacağın ekranda sağ tarafta seçeneği çıkıyor olması lazımdı. Orada Amazon'un belirlediği kur da yazıyor, sende farklı bir durum olmuş olabilir ya da gözünden kaçmış olabilir. İhtiyacım olan bir şey var mı diye bakayım, alacak bir şey bulursam o ekranın görüntüsünü paylaşayım. Daha sonrası için faydalı olur.

Satın alım yapılıyor aldığınız ürün kontrolü yapıldıktan sonra parayı çekiyor eğer Euro ile satın alım yaptıysanız o günkü bankanın en yüksek kurundan ödeme alınır. Eğer TL ile ödeme yaptıysanız Amazon' un yazdığı TL miktarı kadar ödeme yaparsınız.

Evet olabilir. Çok teşekkürler eksik olmayın. Dediğiniz gibi en azından daha sonrası için faydası olur, bilmeyenler de varsa öğrenmiş olur.
Anladım hocam, bir parayı çeksin bakayım kuru kaçtan almış anlarım. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…