Amazon Germany ürünü gümrüğe takıldı

mertkslkc

Femtopat
Daha fazla  
Amazon.de Germany üzerinden anakart satın aldım. Amazon uygulamasından adresimi vs girdikten sonra sadece tek bir satıcının Türkiye'ye ürün gönderdiğini gördükten sonra belki gelir umuduyla sipariş oluşturdum fakat dün UPS tarafından mesaj geldi ürün gümrüğe takılmış. Gümrükten çekmek istediğimde bir müşavirle konuştum ücretin aşırı derecede yüksek olduğunu söyledi. Ürünü iade etmek istediğimde iade de edemiyorum ürünü teslim almadığımdan dolayı. Bu ürünün gümrükten geçme ihtimali hiç yok değil mi belki Amazon posta paketleme ücreti vs aldı geçirir diye boş bir düşünce oluştu. Ürünü nasıl iade edeceğim daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu ürünü iade edersem tüm paramı alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünü iade ederseniz, paranızı alırsınız. Amazon o konuda sorun yapmaz da almaya çalıştığınız ürün neydi? 19 bin TL iyi para.

Gümrükte sınır 30 Euro (hatta 27 Euro) iken kargosu ile birlikte 437 Euro olan bir ürünün gümrükten geçeceğini size düşündüren ne oldu hocam?

Amazon ile konuşmaktan başka yapabileceğini hiçbir şey yok. Size sadece onlar yardımcı olabilir, o da bir ihtimal.

Amazon bireysel ithalat yapmıyor. Kendi adına getirdiği ürünü satıyor. Bu sayede her şeyi geçirebiliyor gümrükten.

mesajı görünce yıllar yıllar öncesine gittim. o zamanlar amerika ebay üzerinden casio protrek bir saat nike çanta ve zippo almıştım türkiye toplamı 1000 dolar olan ürünleri 400 dolar gibi bir rakama aldım. sonra malum son gümrüğe takıldı. sene sanırım 2011, o zamanlar kullanımda olan Atatürk havalimanı gümrük müdürlüğü vardı, biraz boyun büküp mağduriyetimi gümrük müdürüne anlattım, tabi ürünlerin faturası da yok ! gümrük beyannamesi hazırlatıp verdim sonra 400 dolar üzerinden vergi ödedim en sonunda gümrük ambar ücreti ödedim totalde bana 700-800 dolar gibi birşeye gelmişti.
uzun lafın kısası anlayacağın gibi gümrükten çıkarman zor ama iade daha zor. gümrük bunu almaya kimse gelmedi diyip iade etmez. 3 sene saklar sonra açık artırma usulü satışa sunar. amazon ile görüşüp ürünleri iade etmeniz lazım ama herhalükarda yine ambar ücreti ve geri iade için kargo ücreti ödeyeceksiniz. bence artık o ürün nerenin hangi gümrük müdürlüğünde ise gidin durumu anlatın sizin en azından faturanız var gösterin vergileri ödeyin ürününüzü alın ama sanmayın ki kolay bir süreç olacak.

Hocam açıkçası 30 euro sınırının olduğunu unutmuşum bayağıdır yurt dışından alışveriş yapmamıştım. Sipariş verildikten sonra aklıma geldi iş işten geçmişti.

Almaya çalıştığım ürün ASUS TUF Gaming Z790 btf anakart ve Gigabyte 850W PSU anakartı TR de bulamadım. Btf bir sistem toplama hayalimiz vardı açıkçası bu da her şey gibi hayal kaldı ne yurt dışına çıkabiliyoruz ne yurt dışından bir şey alabiliyoruz. Afrika'da ki adama Amazon uçakla kargo dağıtırken yanımız sayılacak Almanya'dan ürün alamıyoruz

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Amazon.de ile görüştüm gümrük vergisinin yüksek çıktığı ve bundan dolayı teslimatı iptal edip para iadesi istediğimi belirttim. Teslim tarihine kadar yani 1 ay beklemem gerektiği bundan sonra ancak iade sürecini başlatabileceklerini söylediler.

Amazon bireysel ithalat yapmıyor. Kendi adına getirdiği ürünü satıyor. Bu sayede her şeyi geçirebiliyor gümrükten.
Amazon kendi getirdiği ürünleri satıcı ve gönderici Amazon.com.tr olarak satıyor. O ayrı bir olay. Bireysel ithalat yapmıyor ancak bireysel ithalata aracı oluyor ve sizin TC kimlik numaranız yardımıyla ürün alabilmenizi sağlıyor. İkisi farklı şeyler.

Güncelleme…

28 Mayıs'ta teslimat süresi doldu. Kargonun gümrüğe takılması sebebiyle Amazon.de müşteri hizmetlerine durumla ilgili yazdım bana 2 Hazirana kadar beklemem söylendi. Daha sonra 2 Haziran'da yazdığımda bu sefer de 4 Hazirana kadar tekrar beklemem söylendi. 5 Haziran'da konuyla ilgili tekrar yazdım ve ürünün fiyatı + kargo ücreti dahil 1 hafta sonra para iadesini güncel euro kuru ile hesabıma yatırılmış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…