mesajı görünce yıllar yıllar öncesine gittim. o zamanlar amerika ebay üzerinden casio protrek bir saat nike çanta ve zippo almıştım türkiye toplamı 1000 dolar olan ürünleri 400 dolar gibi bir rakama aldım. sonra malum son gümrüğe takıldı. sene sanırım 2011, o zamanlar kullanımda olan Atatürk havalimanı gümrük müdürlüğü vardı, biraz boyun büküp mağduriyetimi gümrük müdürüne anlattım, tabi ürünlerin faturası da yok ! gümrük beyannamesi hazırlatıp verdim sonra 400 dolar üzerinden vergi ödedim en sonunda gümrük ambar ücreti ödedim totalde bana 700-800 dolar gibi birşeye gelmişti.
uzun lafın kısası anlayacağın gibi gümrükten çıkarman zor ama iade daha zor. gümrük bunu almaya kimse gelmedi diyip iade etmez. 3 sene saklar sonra açık artırma usulü satışa sunar. amazon ile görüşüp ürünleri iade etmeniz lazım ama herhalükarda yine ambar ücreti ve geri iade için kargo ücreti ödeyeceksiniz. bence artık o ürün nerenin hangi gümrük müdürlüğünde ise gidin durumu anlatın sizin en azından faturanız var gösterin vergileri ödeyin ürününüzü alın ama sanmayın ki kolay bir süreç olacak.