Amazon iade işlemi başlamadı

@Onur Kaan Arslan, Amazon'dan teknolojik ürün almamayı tercih ediyorum çünkü koşulsuz iade şartları var ve paketlemesi de genelde iyi olmuyor. Patlatmalık poşet içine koyuyorlar ürünü. Kargoda zarar gelme ihtimali çok çok yüksek oluyor.
Sıkıntı vallahi. Bide 14 gün bekleme süresi,bekle bekle bekle öyle
Yakın zamanda sıvı soğutucu iadem oldu destek kısmından edindiğim bilgiye göre iade sürecini kısa süre önce biraz uzatmışlar. 15 gün civarına kadar çıkabiliyor. Belirli bir miktarın altında kalan ürünlerin iadesini destek ekibi yapabiliyor üstünde ise deponun yapması gerekiyor imiş. Ben 15 gün civarı depoyu beklemek durumda kaldım süre sona erdiğinde iadem yapılmamıştı destekle iletişime geçtim konuştuğum sırada iade edilmişti.

Alışverişlerimde genellikle Amazon’u tercih eden birisi olarak genellikle 2-3 gün içerisinde iade işlemleri tamamlanıyor. 15 günlük süreyi sadece sıvı soğutmada bekledim.
Evet önceden böyle değildi ve buna güvenerek yola çıktım. En azından bir şey olursa,amazon olsun dedim. Aklımdan çıkan başıma geldi,bu kadar beklemek istemiyor insan. Bayram vs var,korkutuyor daha da bekletirler diye.

Sıkıntı vallahi. Bide 14 gün bekleme süresi,bekle bekle bekle öyle

Evet önceden böyle değildi ve buna güvenerek yola çıktım. En azından bir şey olursa,amazon olsun dedim. Aklımdan çıkan başıma geldi,bu kadar beklemek istemiyor insan. Bayram vs var,korkutuyor daha da bekletirler diye.
Belirttikleri süreyi aşacak bir firma değil Amazon. Bana gelen ürün kronik olarak sıkıntılıydı açtım kurulumunu yaptım aldığım firmada doğrudan Amazon değil gönderimini yapan Amazon idi belki bekletilmemin sebebi de buydu bilemiyorum. 15 günlük süreç içerisinde ben yeni ürünü aldım sonrasında iade olmuştu. Yedek bütçeniz var ise başka yerden alabilirsiniz.

Örnek olması açısından aldığım bir iki ürünün iade durumunu koyuyorum.

İade süreci

IMG_8615.png

İade sonucu

IMG_8616.jpeg
IMG_8617.jpeg

Sonuç kısmında teknik bir sorun var sanırım. Bana iade 22 sinde yapılmıştı. Sonradan gelen e-posta 1-2 gün sonra bilgilendirme için o yüzden 24 yazıyor.

Bu hafta içerisinde yaptığım diğer iade.
IMG_8618.jpeg

Amazondan 30 ürün aldıysam 29 iadem 2-3 gün içerisinde gerçekleşti. Para iadeleri iade onaylandığı gün hesabıma geçti.

Belirttikleri süreyi aşacak bir firma değil Amazon. Bana gelen ürün kronik olarak sıkıntılıydı açtım kurulumunu yaptım aldığım firmada doğrudan Amazon değil gönderimini yapan Amazon idi belki bekletilmemin sebebi de buydu bilemiyorum. 15 günlük süreç içerisinde ben yeni ürünü aldım sonrasında iade olmuştu. Yedek bütçeniz var ise başka yerden alabilirsiniz.

Örnek olması açısından aldığım bir iki ürünün iade durumunu koyuyorum.

İade süreci

Eki Görüntüle 2503706

İade sonucu

Eki Görüntüle 2503707Eki Görüntüle 2503708

Sonuç kısmında teknik bir sorun var sanırım. Bana iade 22 sinde yapılmıştı. Sonradan gelen e-posta 1-2 gün sonra bilgilendirme için o yüzden 24 yazıyor.

Bu hafta içerisinde yaptığım diğer iade.
Eki Görüntüle 2503712

Amazondan 30 ürün aldıysam 29 iadem 2-3 gün içerisinde gerçekleşti. Para iadeleri iade onaylandığı gün hesabıma geçti.
Çok acayip gerçekten ama başka yerden alıyım diyorum. Şimdi onaylamaz vs bir şey olur. Ciddi maliyet tutar benim için. Kesin bir haber bekliyorum. Gerçi ben bir şey yapmadım. Açar açmaz pin hasarlıydı. Bence o amazon sayfasına geç düşüyor sonuç.

Çok acayip gerçekten ama başka yerden alıyım diyorum. Şimdi onaylamaz vs bir şey olur. Ciddi maliyet tutar benim için. Kesin bir haber bekliyorum. Gerçi ben bir şey yapmadım. Açar açmaz pin hasarlıydı. Bence o amazon sayfasına geç düşüyor sonuç.
Amazon son kullanıcıyı genel olarak üzmüyor ama dediğiniz gibi beklemekte fayda var. Kısa sürede iade onaylanacaktır.

Çok acayip gerçekten ama başka yerden alayım diyorum. Şimdi onaylamaz vs bir şey olur. Ciddi maliyet tutar benim için. Kesin bir haber bekliyorum. Gerçi ben bir şey yapmadım. Açar açmaz pin hasarlıydı. Bence o Amazon sayfasına geç düşüyor sonuç.

Keşke farklı bir yerden alsaydınız, hocam. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Amazon son kullanıcıyı genel olarak üzmüyor ama dediğiniz gibi beklemekte fayda var. Kısa sürede iade onaylanacaktır.
Beklemedeyim,haklısınız. İnşallah
Keşke farklı bir yerden alsaydınız, hocam. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Çok teşekkürler. Amazon diye güvendik bakalım

Çözüm : Arkadaşlar amazon 14 gün bekletti ve iadeyi kabul ettiler. Çek olarak mı? Ücreti iade yapalım dedi. Olur dedim 3-4 saat içinde hemen çek tanımlandı. Sorunumu çözdüler.
(Sıfır TRAY işlemcimin pinleri yamuk gelmişti.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı