Amazon ithalat ücreti depozitosu üstünde bir ücret ödenir mi ?

Cano8711

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Amazon Germany'den bir direksiyon seti almayı düşünüyorum. Teslimat adresi, Ödeme aracı ve Ürünleri inceleyin yazısından sonra toplam rakam çıkıyor.

Sipariş Özeti​

Ürünler:5.060,16 TL
Kargo ve Paketleme Ücreti:333,97 TL
İthalat Ücreti Depozitosu:2.049,77 TL

Sipariş Toplamı:7.443,90 TL
Taksitler:3.721,95 TL x 2

Sizce bu toplam fiyatın üstünde bir rakam ödemek durumunda kalır mıyım ? Direksiyon seti ayrıyeten gümrükte takılır mı ? Gümrükte takılırsa paramı iade alabilir miyim ?

Amazon gümrük ücretini önceden alıyor, bu güne kadar ben amazondan benden fazla aldığı gümrük ücretini geri aldım. Fazla ödeyeceğini sanmam. Gümrükte takılır mı orasını bilemedim. Problemsiz eline ulaşır bence.

İthalat Ücreti Depozitosu dediği bildiğim kadarıyla gümrük masrafları. Amazon, müşterisini mahcup etmez.

Amazon Yardım ve Müşteri Hizmetleri

Türkiye'ye gönderilen uluslararası siparişler, Türkiye'de alınan gümrük vergisi ve ücretlerine ("İthalat Ücreti Depozitosu") tabii olabilir.

Amazon, size kolaylık olması amacıyla kapsam dahilindeki ülkeler için Amazon Global Store kullanıldığında tahmini İthalat Ücreti Depozitosu'nu tahsil eder. Siparişiniz için bu hizmetin sağlanıyor olması halinde, Amazon EU Sarl'a bir kargo şirketini temsilciniz olarak atama yetkisi vermiş olursunuz. Kargo şirketi, sizin adınıza varış ülkesindeki gümrük ve vergi yetkilileriyle ürünlerin gümrük işlemlerini yürütme ve ilgili ürünler için Asıl Gümrük Vergisi ve Ücretlerini ödeme işlemlerini gerçekleştirir. Gönderinin bir üçüncü taraf adına sipariş olarak gönderilmesi durumunda, siparişinizde ismi belirtilen alıcı adına yukarıdaki yetkilendirmeyi kabul etmiş olursunuz. İthalat Ücreti Depozitosu ile ilgili olarak aşağıda yer alan sık sorulan soruları okuyunuz.

Ürünler gümrükte ticari olarak değerlendirilmezse ek ücret ödemezsiniz. O da gümrüğe kalmış bir olay. "Set" olarak birden fazla parça geleceği için belki ticari değerlendirirler. Öyle olur da sizden ücret isterlerse ödemeyi reddederek geri gönderebilirsiniz, Amazon'u da haberdar ederek.

Teşekkür ederim, sadece paramın yanmasından korkuyorum. Sonuçta bir sete 7500 lira para verip bir de gümrükte yalan olursa geri alamam diye korkuyordum açıkçası.

Teşekkür ederim, sadece paramın yanmasından korkuyorum. Sonuçta bir sete 7500 lira para verip bir de gümrükte yalan olursa geri alamam diye korkuyordum açıkçası.
Alırsınız hocam sorun olmaz. Sadece bazen bankalar iade işlemini uzun tutuyor. Yoksa normalde 1 hafta içinde iade edilir hesabınıza. Alacağınız setin linkini atar mısınız? Bir bakayım.

konuyu hortlatacağım ama orada %40'lık bir gümrük vergisi eklemiş amazon kimse bu niye diye sormamış. Türkiye gümrük vergisi olarak %20 alıyor yanlış bilmiyorsam, diğer %20 nerden geldi bu fazladan alınan %20'yi amazon geri ödüyor mu acaba tecrübesi olan arkadaşlar bir açıklık getirebilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…