Amazon Kargo Ücreti ve Gümrük Vergisini Geri Alma

Rsime

Kilopat
Merhabalar. Yakın zamanda Amazon'dan EVGA GTX 1070 SC ACX 3,0 sipariş verdim ve Amazonla iletişime geçerek kargo ücretini almamalarını yapabiliyorlarsa gümrük vergisinide geri iade etmelerini istedim. Şunu açık söyliyebilirim ki müşteriyle en iyi ilgilenen firma Amazon adamlar aşırı samimi mesajlar atıyor ve sorunu çözmek için elinden geleni yapıyorlar. Neyse birkaç günlük beklemenin sonunda geri ödeme işlemini başlatmışlar hemde kargo+vergi için.

znVMXB.png

Şimdi size bu işini nasıl yaptığımı anlatmaya çalışıcam elimden geldiğince. Ben bu konu hakkında çok araştırma yaptım ama maalesef bir şey bulamadım yarım yamalak ingilizcemle birşeyler yapmayı denedim gelen mesajları arkadaşıma tercüme ettirdim bir şekilde halletim. Şimdi adımları anlatıyorum;

-En alttan Help > Need More Help? > Contact Us kısmına giriniz.
-Birinci kısmın üstteki sekmesinde "An Order I Placed" seçili olarak gelecek. O şekilde kalsın ve sipasrişinizi seçin eğer birden fazla siparişiniz yoksa sıkıntı olmayacaktır kendiliğinden seçiyor.
-İkinci kısımdaki "Select an Issue" kısmından "More Order Issues" diyelim. Seçince altta bir sekme daha çıkacak, onda da "Other order question or issue" seçelim.
-Açılan kutucuğa "Shipping Price" yazabilirsiniz ben bu şekilde yazdım "Import Fees Deposit" de yazabilirsiniz size kalmış. Tamamladıktan sonra alttan E-mail'i seçelim diğer yollar aşırı ingilizce istiyor ve onları denemedim bildiğim şekilde anlatıcam geliştirmek size kalmış.
-Açılan pencerede derdimizi anlatayoruz artık kargo indirimi mi istersiniz vergi geri ödemesi mi size kalmış.

Her zaman kabul edicekler diye birşey yok benim ilk alışverişim değildi belki ondan daha ılımlı davranmış olabilirler. Ben bunları yazdım ;
"Hello. Very expensive due to taxes, making the fees more expensive cargo. Can you help me for shipping fees and import fees deposit ? Thank you."

Belki yazım hatam vardır ingilizcem çok düşük seviyede affola. Ben bu şekilde yazdım ve bana geri dönüş yapıp eskiden olduğu gibi direk kargo ücretini değiştiremediklerini söyledi sistem değişmiş filan biraz uzun cümleler kurdu sonunda alternatif bir yol var bu işi sonuna kadar takip edip sorununu çözücem filan dedi ciddi anlamda yardımcı oldu sonra bir e-mail daha ve geri ödeme için işlem başlamış. Şunuda belirteyim bu konuşmayı siparişi verdikten sonra yaptım sizde aynı şekilde yapmalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır neden marifetmiş gibi anlatıyorsunuz anlayamıyorum. Adamların iyi niyetini kullanıyorsunuz...
Marifet ? dostum anlamadığın birşey var sanırım ben amazondan vergi iadesi istiyorum ve onlarda yapıyor burda suistimal edilen bir durum yok. Ne ben yalan söylüyorum ne de onlar kandırılıyor. Bazı müşterilerine ayrıcalık tanıyorlar bunu iyi niyet kullanmaya nasıl yorumladın ilginç.

Merhabalar. Yakın zamanda Amazon'dan EVGA GTX 1070 SC ACX 3,0 sipariş verdim ve Amazonla iletişime geçerek kargo ücretini almamalarını yapabiliyorlarsa gümrük vergisinide geri iade etmelerini istedim. Şunu açık söyliyebilirim ki müşteriyle en iyi ilgilenen firma Amazon adamlar aşırı samimi mesajlar atıyor ve sorunu çözmek için elinden geleni yapıyorlar. Neyse birkaç günlük beklemenin sonunda geri ödeme işlemini başlatmışlar hemde kargo+vergi için.

Eki Görüntüle 203968

Şimdi size bu işini nasıl yaptığımı anlatmaya çalışıcam elimden geldiğince. Ben bu konu hakkında çok araştırma yaptım ama maalesef bir şey bulamadım yarım yamalak ingilizcemle birşeyler yapmayı denedim gelen mesajları arkadaşıma tercüme ettirdim bir şekilde halletim. Şimdi adımları anlatıyorum;

-En alttan Help > Need More Help? > Contact Us kısmına giriniz.
-Birinci kısmın üstteki sekmesinde "An Order I Placed" seçili olarak gelecek. O şekilde kalsın ve sipasrişinizi seçin eğer birden fazla siparişiniz yoksa sıkıntı olmayacaktır kendiliğinden seçiyor.
-İkinci kısımdaki "Select an Issue" kısmından "More Order Issues" diyelim. Seçince altta bir sekme daha çıkacak, onda da "Other order question or issue" seçelim.
-Açılan kutucuğa "Shipping Price" yazabilirsiniz ben bu şekilde yazdım "Import Fees Deposit" de yazabilirsiniz size kalmış. Tamamladıktan sonra alttan E-mail'i seçelim diğer yollar aşırı ingilizce istiyor ve onları denemedim bildiğim şekilde anlatıcam geliştirmek size kalmış.
-Açılan pencerede derdimizi anlatayoruz artık kargo indirimi mi istersiniz vergi geri ödemesi mi size kalmış.

Her zaman kabul edicekler diye birşey yok benim ilk alışverişim değildi belki ondan daha ılımlı davranmış olabilirler. Ben bunları yazdım ;
"Hello. Very expensive due to taxes, making the fees more expensive cargo. Can you help me for shipping fees and import fees deposit ? Thank you."

Belki yazım hatam vardır ingilizcem çok düşük seviyede affola. Ben bu şekilde yazdım ve bana geri dönüş yapıp eskiden olduğu gibi direk kargo ücretini değiştiremediklerini söyledi sistem değişmiş filan biraz uzun cümleler kurdu sonunda alternatif bir yol var bu işi sonuna kadar takip edip sorununu çözücem filan dedi ciddi anlamda yardımcı oldu sonra bir e-mail daha ve geri ödeme için işlem başlamış. Şunuda belirteyim bu konuşmayı siparişi verdikten sonra yaptım sizde aynı şekilde yapmalısınız.
Amazon.de üzerinde alışveriş yaptıysa eğer bizzat arayıp Türkçe müşteri hizmetlerini denemek lazım bende bir soracağım. Vergi iadesi için.

Sent from my Nexus 5X using Technopat Sosyal mobile app

Amazon.de üzerinde alışveriş yaptıysa eğer bizzat arayıp Türkçe müşteri hizmetlerini denemek lazım bende bir soracağım. Vergi iadesi için.

Amazon.de üzerinde denemedim direk amerika üzerinden denedim şansımı, sormakta fayda var sonucu burda paylaşırsanız sizle aynı düşüncede olanlara yardımcı olmuş olursunuz.

Ben de Ekran kartı aldım bana söylenen eğer ürününüz gümrüğe takılmadan elinize ulaşırsa amazon verigiyi geri ödüyor denildi. Kaldı ki 73 eur altı 2 ürünüm şu anda gümrüğe takıldı 2 gündür bekliyorum ups'in gümrükten çıkartmalarını muhakkak ki ekran kartı da takılacaktır.

Ben de Ekran kartı aldım bana söylenen eğer ürününüz gümrüğe takılmadan elinize ulaşırsa amazon verigiyi geri ödüyor denildi. Kaldı ki 73 eur altı 2 ürünüm şu anda gümrüğe takıldı 2 gündür bekliyorum ups'in gümrükten çıkartmalarını muhakkak ki ekran kartı da takılacaktır.
Alırken gönderiliyor diyorsa takılmazsın. UPS değil de gümrükde ki memurlar biraz yavaş.

@Rsime Geri ödeme işleminin başlama tarihi Ağustos olarak gözüküyor. Sanırım kart çoktan elinize ulaştı ve geri ödemeyi de aldınız. Kart elinize ulaştığında ne kadar gümrük vergisi ödendiğini öğrenebildiniz mi? Vaat edilen miktarın tamamı geri ödendi mi ? Kargo ücreti neyse de gümrük vergisinin tamamını iade etmeleri gerçekten hoş bir jest olmuş. Bu geri ödemeyi almanızda belki de önceden siparişlerinizin bulunması etkili olmuştur ama ilk kez sipariş verecek arkadaşlar da "Bi' güzellik yapın da ayağımız alışsın." metoduyla şanslarını deneyebilirler :D

Not: Acaba ürün gümrükten bir şekilde vergisiz geçirilmiş olabilir mi diye düşünmüyor da değilim şu an :D

@Rsime Geri ödeme işleminin başlama tarihi Ağustos olarak gözüküyor. Sanırım kart çoktan elinize ulaştı ve geri ödemeyi de aldınız. Kart elinize ulaştığında ne kadar gümrük vergisi ödendiğini öğrenebildiniz mi? Vaat edilen miktarın tamamı geri ödendi mi ? Kargo ücreti neyse de gümrük vergisinin tamamını iade etmeleri gerçekten hoş bir jest olmuş. Bu geri ödemeyi almanızda belki de önceden siparişlerinizin bulunması etkili olmuştur ama ilk kez sipariş verecek arkadaşlar da "Bi' güzellik yapın da ayağımız alışsın." metoduyla şanslarını deneyebilirler :D

Not: Acaba ürün gümrükten bir şekilde vergisiz geçirilmiş olabilir mi diye düşünmüyor da değilim şu an :D
Öncellikle ürünü yazın aldım, siparişi verdikten sonra iletişime geçtim ve 3 gün sonra vergi+kargo için çekilen parayı direk iade ettiler. Ürün Türkiye'de gümrüğe girmeden oldu iade. Gümrükte ücret alınıp alınmadığı hakkında bir bilgilendirme olmadı. Dışındaki faturada 449dolar yazıyor sanmıyorum gümrüğe takılmadan geçiceğini :) Geri ödendi olarak gözüken miktarın tamamını yatırıyorlar hemde 1 gün içinde oluyor. Monitör aldım benzeri durumu ondada yaşadım hatta onda vergi+kargo ücreti yattı. Benden vergi adı altında 40 dolar almışlard, ürün gümrükten geçerken takılmıştı ve gümrük ücreti alınmıştı tabii bu ücreti amazon.com'dan alıyorlar. Ücret almalarına rağmen amazon benden aldıkları tüm gümrük ücretini ödediler kesintisiz birde üzerine TR'de gümükten alınan parayı 40 dolardan çıkarıp artan parayı tekrar hesabıma yatırdılar. Daha açık bir şekilde şöyle anlatayım; monitörü 300 dolar 40 dolar vergi 20 dolar kargoydu, bana ürün TR'ye girmeden 60 dolar geri ödendi. Monitörü aldıktan 1 ay sonra filan da 20 dolar tekrar ödeme yaptılar, yani monitör kendi fiyatıında altına geldi. Hani gümrük için alınan para 60 gün içinde harcanmazsa geri yatıyor diyorlar ya o durum oldu. Oysa ki ben vergi iadesi almıştım zaten. Durumu amazom'a anlattığımda sorun olmadığını söylediler, gerçekten çok farklı bir müşteri hizmetleri var. Ciddi anlamda alıcıya değer veriyorlar.

Evet gümrüğe takılsa bile sizden alınan paranın tamamı harcanmazsa amazon geri ödüyor ama baa bir süre sonra oluyor bu işlem. UPS gümrük konusunda biraz sıkıntılı elektronik ne varsa direk çekiyorlar, bende monitör de benzeri durum yaşadım, tarafıma önce telefon açıldı vekaletname ile ilgili belgeleri e-mail adresime atıldığı söylendi. E-mail'e gelen vekaletnameyi çıktı olarak alıp ,doldurup,tarayacı ile okutup geri mail olarak attım ve işlemleri benim yerime yapıp 1-2 gün içinde ürünü kapıma getirdiler. UPS dediğim gibi elektronik şeyleri hemen çekiyor gümrükte ama ürün i-parcel aracılğyıla yollanınca biraz daha geç geliyor ama gümrük işleri sanırım biraz daha kolay oluyor. Ekran kartı bana i-parcel ile geldi, gümrükle ilgili birşey yaşamadım. Sanırım daha yoğun oldukları için pek ilgilenmiyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı