Amazon kargosunun gelmemesi

LutherHere

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 7 Ekim'de Amazon'dan yeşil Xbox gamepad sipariş ettim 1657 TL fırsat ürünüydü neyse onu geçtim ürün 21 Ekim'de gelecek dendi Amazon'da gelmedi kargo paramı iade ettiler gecikmeden dolayı. 26'sında teslim olunacak dendi 26 Ekim'de teslim olmadı, Amazon siparişlerim kısmında geç kalındı yazdı ve sonra 27 Ekim 13 Kasım arası bir tarih gösterdi. Ne yapmalıyım, aynı durumu yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon Germany mi?

Büyük olasılık ellerinde stok yoktu ve şimdi stok tarihini belirtmede sıkıntı çekiyorlar.

Ürün hazırlanırken bir kalemde hata oluyor ve ürünü depodan çıkaramıyorlar. Müşteri hizmetlerinin bu konuda yapabileceği bir şey olmadığı için iade dışında yardım edemez.

Bana Amazon tesisinde dendi ama ne yapmalıyım ürünü de cidden istiyordum.

Bana Amazon tesisinde dendi ama ne yapmalıyım ürünü de cidden istiyordum.
Müşteri hizmetlerindeki bir çok arkadaş sistemin verdiği tarihe kadar beklemeni önerir. Sohbet yerine telefonla destek alırsan büyük ihtimal ürünün depodan çıkmayacağını söyler.

İade olursa ürünü güncel fiyattan almak şartı ile fiyat farkı kadar kupon tanımlarlar. Bu kopun sadece Amazon TR'de sattığı ürünlerde 10 sene boyunca geçerli oluyor.

Ürün hazırlanırken bir kalemde hata oluyor ve ürünü depodan çıkaramıyorlar. Müşteri hizmetlerinin bu konuda yapabileceği bir şey olmadığı için iade dışında yardım edemez.
Bu iğrenç bir şey.

4 hafta önce bu sorunu yaşadım. Amazon.com.tr üzerinden satıcısı Amazon Germany olan Corsair ram kitlerimi sipariş edip 10 gün bekledim, 11. gün chate bağlanıp sordum neden sipariş durumu değişmiyor, neden mevcut olduğunda bildireceğiz gibi bir yazı var 10 gündür diye soruyorum ve bana kalıp cevaplar verdiler.

Depoya soruyoruz 72 saat sonra dönerler cevabını aldım hep. 72 saatte bir yeniden chate bağlanıp sordum ve hep yeni ticket açıp bi 72 saat daha beklemem istendi.

11. gün siparişi iptal edip ürünü yeniden sipariş ettim ama bu sefer siparişin durumunun değişmesi için 10 gün beklemedim. 3. gün chate bağlanıp yazdım bu saçma sistem neden böyle işliyor diye. Amazon Germany, Türkiye'ye ürün mü göndermek istemiyor. İşleyiş hakkında bilgi veremediğiniz gibi, beni bekleterek finansal olarak zarara da uğratıyorsunuz dedim. Amazon Germany hakkında da biraz argo ileri geri konuştuktan sonra 2. siparişimi de iptal ederek aynı ürünü Amazon.com.tr üzerinden, satıcısı Türkiye'de olan 3. parti bir satıcıdan aldım.

Amazon chate, ürün elime ulaştıktan sonra 1 yıldız review bırakacağımı ve Amazon Germany ile ilgili bütün bu olumsuzlukları bildireceğimi söyledim. Hatta chat agentlar ile konuşurken beni tier 2 agenta aktarmanızı istiyorum dedim çünkü kimse benim siparişin akıbeti ile iglili herhangi bir bilgiye ulaşamıyordu ve bana bir çözüm üretemiyordu. Tier 2 agent, bana biraz daha iyi yardımcı olmaya çalışsa da neticede bir şey değişmedi.

En sonunda hesabıma satıcısı Amazon.com.tr olan ürünlerde kullanmam için bakiye tanımladılar ve özür dilediler. Ben de isterlerse bakiyeyi geri çekebileceklerini, bununla kaybettiğim 2 haftamın ve ödediğim fazladan paranın (TL'nin değer kaybetmesi) geri gelmeyeceğini söyledim.

Verdiğiniz bu bilgi iyi oldu. Bundan sonra Amazon Germany'den alışveriş yapmam gerekirse 50 kere düşüneceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…