Alacağım ürün biraz pahalı ve 5-6 kg kadar. İade etmek zorunda kalsam PTT'nin kargo hesaplama sitesine göre kargo yaklaşık 1500 TL tutuyor. Ürünü iki sitede de buldum. İki sitede de üçüncü kişi satıyor ve Çin'den gelecek. Ürün Amazon'da daha pahalı. Amazon'dan hiç alışverişim yok, AliExpress'in en az 10 yıllık müşterisiyim ve onlarca alışverişim oldu.
Forumda, konulara bakınca Amazon'da karar kıldım fakat kafama bir şey takıldı. Ürünü tam hatırlamıyorum da, yüzlerce yorumun olduğu tekstil veya oyuncak gibi pahalı bir ürün vardı. İstisnalar dışında yorumlar iyi. Fakat mesela Avrupa'lı bir müşteri (alman veya ispanyalı) fotoğraf paylaşmış, gelen üründe kocaman siyah boya gibi bir şey var. Bir yıldız vermiş, ürünün değiştirilmesini talep ediyorum yazmış. Amazon'da iade bu kadar kolaysa o kullanıcı niye iade etmiyor? Hangi siteden almak daha mantıklı olur benim için?
Not: Ürün doğru gelirse iade etmeyeceğim. Anlaşılması için örnek vermem gerekirse, 35 mm - 55 mm barel siparişi verdim diyelim. Gelen ürün 32,5 mm - 57,5 mm olursa işime yaramayacağı için iade edeceğim.