Amazon mu Zen market mi?

rusen02

Hectopat
Daha fazla  
Almakistediğim ürünle ilgili bir sorum var. Ürün, aşağıdaki linkte belirtildiği üzere Amazon Amerika, eBay ve AliExpress üzerinden satışta (v4 dongle):
eBay: Daha önce hiç kullanmadığım bir platform. Son gümrük düzenlemeleri ve güven konusundaki endişelerim nedeniyle bu seçeneği pek düşünmüyorum.
AliExpress: Ürünün açıklamasında "Türkiye'ye gönderilemez" ibaresi yer alıyor, dolayısıyla bu seçenek de eleniyor.

Geriye Amazon Amerika kalıyor. Ürünün Amazon Amerika'daki linki şu şekilde:

Ancak araştırma yaparken, Japon ürünler için aracı hizmet sunan zenmarket adında bir siteyle karşılaştım. Bu site, Amazon Japonya'dan da alışveriş yapılmasına olanak sağlıyor. Şans eseri bu platformda, aynı ürünün farklı satıcılar tarafından da satışa sunulduğunu gördüm:
Ürün sayfası
Linklerin sonundaki kodlara dikkat edin. Sorum şu: Siz hangi seçeneği tercih eder, yoksa 3. bir yol önerir misiniz?

Zenmarket mümkün olmuyor. Biraz mesajlaştıktan sonra ortaya çıkan durum bu:
Gümrük işlemleri için destek veya müşavirlik hizmetleri sağlamamaktayız. Bu nedenle müşteriler ortaya çıkabilecek tüm işlemler ve vergilerin karşılanmasında sorumludur. Bu konuda yardımcı olamadığımız için özür dileriz.
Şimdi işe Amerikanpostam'a bakıyorum.

Zenmarket olamıyormuş:
Gümrük işlemleri için destek veya müşavirlik hizmetleri sağlamamaktayız. Bu nedenle müşteriler ortaya çıkabilecek tüm işlemler ve vergilerin karşılanmasında sorumludur. Bu konuda yardımcı olamadığımız için özür dileriz.
Şimdi Amerikanpostam'a bakıyorum.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Almakistediğim ürünle ilgili bir sorum var. Ürün, aşağıdaki linkte belirtildiği üzere Amazon Amerika, eBay ve AliExpress üzerinden satışta (v4 dongle):
eBay: Daha önce hiç kullanmadığım bir platform. Son gümrük düzenlemeleri ve güven konusundaki endişelerim nedeniyle bu seçeneği pek düşünmüyorum.
AliExpress: Ürünün açıklamasında "Türkiye'ye gönderilemez" ibaresi yer alıyor, dolayısıyla bu seçenek de eleniyor.

Geriye Amazon Amerika kalıyor. Ürünün Amazon Amerika'daki linki şu şekilde:

Ancak araştırma yaparken, Japon ürünler için aracı hizmet sunan zenmarket adında bir siteyle karşılaştım. Bu site, Amazon Japonya'dan da alışveriş yapılmasına olanak sağlıyor. Şans eseri bu platformda, aynı ürünün farklı satıcılar tarafından da satışa sunulduğunu gördüm:
Ürün sayfası
Linklerin sonundaki kodlara dikkat edin. Sorum şu: Siz hangi seçeneği tercih eder, yoksa 3. bir yol önerir misiniz?

Zenmarket mümkün olmuyor. Biraz mesajlaştıktan sonra ortaya çıkan durum bu:

Şimdi işe amerikanpostam'a bakıyorum.

Zenmarket olamıyormuş:

Şimdi amerikanpostam'a bakıyorum.

Hocam, Amazon.com zaten fiyata gümrük vergisini de dahil etmiş, bu da gümrük işlemlerini kendilerinin halledeceği anlamına geliyor. Sıkıntı çıkmaz, kapınıza kadar gelir diye düşünüyorum.
Bu arada küçük bir bilgi, EBay'i zaten normal şartlarda kullanamazdınız, PayPal aboneliği lazım.

Clip_49.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Amazon.com zaten fiyata gümrük vergisini de dahil etmiş, bu da gümrük işlemlerini kendilerinin halledeceği anlamına geliyor. Sıkıntı çıkmaz, kapınıza kadar gelir diye düşünüyorum.
Bende buna umutlanmıştım. Eğer Amerikanpostam da olamıyormuş, Amazon'dan almaktan başka şansım kalmadı. Amazon USA gümrük işlemlerinin tamamını hallediyor değil mi?
Bu arada küçük bir bilgi, ebay'i zaten normal şartlarda kullanamazdınız, paypal aboneliği lazım.
Bakın bunu bilmiyordum sağolun.

Bende buna umutlanmıştım. Eğer Amerikanpostam da olamıyormuş, Amazon'dan almaktan başka şansım kalmadı. Amazon USA gümrük işlemlerinin tamamını hallediyor değil mi?

Tahminimce öyle hocam. UK ve DE den daha önce alımlarım oldu (ancak son 6 ay içerisinde değil) ve gümrük ücretini sipariş sırasında tahsil ettiklerinin hepsi kapıya kadar geldi, hatta geri ödeme aldığım bile oldu, tahmini aldıkları gümrük ücreti, gerçekleşenden fazla ise aradaki farkı geri ödediler. Ancak son yönetmelik dahilinde ters bir şey olur mu bilmiyorum.

Hocam, kusura bakmayın, Ebay konusunda bilgim geçmişte kalmış, artık paypal hesabınıza tanımlı olmayan kredi kartları ile alışveriş yapılıyormuş. Hatta Googlepay de ödeme aracı olarak kabul görmeye başlamış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı