Amazon Nasıl Kargo Sildirilir?

• Konuyu başlatan Wero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3.025
W

Wero

Ziyaretçi
Merhabalar, az önce aylardır hayalini kurduğum PC'yi amazon.com ve amazon.de üzerinden sipariş verdim. Amazon.com'da kargo 60$ tutuyor ki çok uçuk bir rakam. Forumda kargoyu sildirmek için birkaç konu gördüm fakat kargo iade talebinde ne zaman bulunmam gerektiğini vs. pek bilmiyorum. İlk siparişim ve prime'ı aktifleştirdim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Siparişinde kargo ücretsiz yazıyordur büyük ihtimal ancak yine de kargo ücreti alınıyor. Ürün elinize ulaştıktan sonra Amazon Destek ile iletişime geçip durumu anlatın. Bir süre sonra kargo tutarını alışveriş yapılan karta geri ödüyorlar.

Az önce Chat'ten iletişime geçtim fakat yaşadığınız il ilkel vs. bahaneler üretip yapamıyoruz dediler. Kargoyu teslim aldıktan sonra bir daha deneyeceğim. 60$ kargo nedir ya, el insaf. PSU'nun vergi dahil fiyatı zaten. Birde amazon.de'de Türkçe olarak Chat'ten konuşabiliyor muyuz?

Siparişinde kargo ücretsiz yazıyordur büyük ihtimal ancak yine de kargo ücreti alınıyor. Ürün elinize ulaştıktan sonra Amazon Destek ile iletişime geçip durumu anlatın. Bir süre sonra kargo tutarını alışveriş yapılan karta geri ödüyorlar.

Yanlış bilgi. Amazon.com da hiç bir zaman ücretsiz kargo olayı olmadı. Amazon.de ise 49€ üstü kargo bedava idi ama artık o da kargo parası almaya başladı. Prime kargo bedava olayı ise bizim ülkemiz için geçerli değil.

Yanlış bilgi. Amazon.com da hiç bir zaman ücretsiz kargo olayı olmadı. Amazon.de ise 49€ üstü kargo bedava idi ama artık o da kargo parası almaya başladı. Prime kargo bedava olayı ise bizim ülkemiz için geçerli değil.
@Jira ürünün ana sayfasındaki bilgiden bahsediyordu sanırım. Çünkü ürün sayfasında ''free shipping'' yazıyor. Amazon.de'de Türkçe olarak Chat'ten konuşabiliyor muyuz?

Amazon.de ile de görüştüm. Onlarda yardımcı olmadılar. Tek çare kargoyu aldıktan sonra talep etmek olacak galiba. Amazon.de kargosu zaten 12 Euro'ydu fazla değildi de amazon.com tuzluydu baya. Kısacası kargodan dolayı yaklaşık 300TL uçtu :D. Ben Türk'sem o parayı almasını bilirim :). Amazon.com'dan tabi :p.

Ürün sayfasında yazan free shipping bizim ülkemiz için geçerli değil. Amazon hesabınız ile ürüne bakarken zaten bizim ülkemiz için geçerli olan kargo fiyatı yazıyor.

Amazom.com da kargo parası geri verme durumu yok normal şartlar dahilinde. Geçerli olan ücret bellidir. Bazı ürünlerde hatalı kargo parası çıkabiliyor ve bunu chate yazarak halledebiliyorsunuz. Free shipping bizim ülkemiz geçerli değil. Ama bazı istisna durumlar yaratabilirsiniz. Müşteri temsilcisinin iyi haline bağlı olarak indirim alabilirsiniz. Kargo ücreti sildirtmek farklı adlandırılıyor birçok platformda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı