Amazon olduğunu söyleyen dolandırıcı tüm şifreleri çaldı

Mehmet Âkif Ak

Kilopat
Merhaba, iş ilanı için amazona başvurdum bana bir hafta sonra randevu oluşturmak için bu siteden tarih alın diyerek bir link yolladılar. Ben bu linke hem telefonumdan hem bilgisayarımdan giriş yapmaya çalıştım. Bütün şifrelerimi denedim olmadı sonrasında şifre yenileme bağlantısı gönderdim onda da şifre yenileme ekranına geçmedi. Sonrasında nihayet şüphelenip Google'a linki yapıştırdığımda dolandırıcı olduğunu öğrendim. Tamam vicdanınız yok da iş arayandan ne istiyorsunuz. Benim yapmam gereken bir şey var mıdır bu süreçte? Google hesabımda 2 adımlı doğrulama var. Outlook hesabımda da authenticator var.

Screenshot_20250226_133716_Messages.jpg

Merhaba, iş ilanı için amazona başvurdum bana bir hafta sonra randevu oluşturmak için bu siteden tarih alın diyerek bir link yolladılar. Ben bu linke hem telefonumdan hem bilgisayarımdan giriş yapmaya çalıştım. Bütün şifrelerimi denedim olmadı sonrasında şifre yenileme bağlantısı gönderdim onda da şifre yenileme ekranına geçmedi. Sonrasında nihayet şüphelenip Google'a linki yapıştırdığımda dolandırıcı olduğunu öğrendim. Tamam vicdanınız yok da iş arayandan ne istiyorsunuz. Benim yapmam gereken bir şey var mıdır bu süreçte? Google hesabımda 2 adımlı doğrulama var. Outlook hesabımda da authenticator var.

Eki Görüntüle 2433218

Linke baktığın an phishing atağı olduğu belli oldukça amatör. Ama olmuşa çare yok üzülmeyin. Yapmanız gereken şey bütün şifrelerinizi sağlam bir şekilde yenileyin ve önemli hesaplarınızda çift faktörlü doğrulamayı açın.

Eki Görüntüle 2433218

Yazım hatalarını bilerek mi yapıyorlar acaba? Yani bu şekilde bir yazı görsem hep yazım hatalarıyla dolu oluyor. Sanırım yargıda da bir açık var.

Ayrıca browser'larınızda önbellek cookie vs her ne kadar şey varsa tümünü bir kere temizleyin. Kalmasın hiçbirşey. O zaman bir şey olmaz. Şifrelerinizi de değiştirdiğinizde tamamdır. Ama bazı kişisel bilgilerinizi bu süreçte almış olmalılar. Çünkü sonuçta bir form vs doldurdunuz ve artık o formun içeriği ellerinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı