Amazon, Superlight mouse için DOA raporu istiyor

erenerenc

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, 10 Haziran 2022'de satın aldığım Logitech G PRO X'imin kasım ayında (6 ay geçmeden) bataryası yerinden çıktığı için Amazon'u aradım, değişim talep ettim ve değiştirdiler (29 Kasım 2022). Şu anda yenisi gönderilen faremin Scroll'unda kronik bir sorun var, aşağı döndürürken yukarı algılıyor yukarı döndürürken aşağı vs. gibi. Bunun için Amazon'u aradığımda depolarının kurallarının artık katı olduğunu ve DOA raporu olmadan bu değişim işleminin gerçekleştirilemeyeceğini belirttiler. @la Fraise sizin bu konu hakkındaki yazınızı okudum. DOA'sız halledince etiketleyim dedim. Biraz sonra Amazon'u tekrardan arayacağım, dedikleri şeyleri eklerim. Ne yapabilirim, bir sonraki aramamda ne demeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek Düzeltme: Tekrardan aradığımda ise bahsettikleri depo kurallarından dolayı "Ürününüzü değişim için gönderseniz bile (DOA Raporu almayarak) depo tarafından reddedilip aynı ürünümün bana geri gönderilebileceği ihtimalini" söylediler.

Son düzenleme:
Aynı durumu Cosori Airfryer değişiminde yaşadım. İşin saçma kısmı Amazon'un istediği DOA raporunu firmadan talep edince doğal olarak ''Dead on Arrival'' olarak anlıyorlar ve bunun için elindeki ürünü senden talep ediyorlar. Karmakarışık bir durum oluyor. Amazon'a bunu tekrar iletmeme rağmen ısrarla DOA raporu istediler. Öyle yada böyle firmadan değişim için bir belge talep ettim, belgeyi alana kadar Amazon raporsuz değişim yapacaklarını söyledi. Biraz saçma bir durum.

Logitech'e mail atıp Amazon'un değişim yapacağını ancak değişim raporuna ihtiyaçları olduğunu ilet. Eğer Logitech sana bir rapor veya belge göndermez ancak değişimi onaylarsa, ekran görüntülerini Amazon'a iletebilirsin.

Benzer durumu Amazon'dan aldığım Adidas ayakkabıda yaşadım. Amazon doa raporu istedi sonradan ürüne doa raporsuz iade süreci başlatıp incelemede ret kararı verip ürüne doa raporsuz hiçbir destek sağlamayacaklarını söyleyip ayakkabıyı bana geri yolladılar. İşin komik kısmı üretici olan Adidas'tan doa raporu için talep açtım fakat Adidas 18 iş günü talebime cevap vermeyip sonra kendileriyle her iletişime geçtiğimde doa raporu vermek gibi bir süreçlerinin olmadığını söyledi. Ben son çare olarak tüketici hakem heyetine başvuru yaptım sonuç bekliyorum.

Tavsiye olarak sana söyleyebileceğim eğer alabiliyorsan Logitech ile iletişime geçip doa belgesi alıp ürünü amazona göndermen yoksa Amazon ürünü düzgünce incelemeden direkt ret kararı verip ürünü geri göndermek dışında hiçbir seçenek sunmuyor.

Logitech ürün için hiç uğraşmayın Amazon ile. Direkt olarak Logitech ile iletişime geçin. Garantisi devam eden ürünlerde değişim yapıyor Logitech.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…