Teşekkür ederim anlayışlı cevabınız için, mağduriyete inanın forum içindeki insanlar da yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Sadece katı bir forum olduğu için diksiyon, tavır ve tutumlar da önemseniyor. Emin olun dolandırıcılık kelimesi geçmeseydi insanlar mağduriyetinizi paylaşmaya çalışacaklardı. Geçmiş olsun.Haklısınız acemilik yapıp kanıt için fotoğraf ya da video almadım. Eğer kanıt olsaydı bile siz belkide önce ürünün parçalarını siz önceden çalıp sonra kanıt aldınız da diyebilirdiniz. Sizce her koşulda burada konu açmamın bana bilgi almak ve insanları uyarmaktan başka ne fayda sağlayabilir. Amacım sizinle ya da bir başkasıyla kötü durumda kalmak değil ilgili firmaya da düşmanlık yapmak değil sadece tecrübeli insanlardan bilgi almak ve insanlara hayatta böyle mağduriyetlerin olabileceğini göstermektir. Evet tecrübesiz olduğum için bakın konuyu bile yanlış açmışım adı ''amazondan ayıplı ürün gönderildi'' olsa kimse bana itiraz etmezdi belki de
Dolandırıcılık olsa amazonu arayınca yüzünüze kapatırlar, siteye kötü yorum girmenizi engellerler, iade protokolünü başlatmazlar.Teşekkürler , fakat sonuç olarak ürünün bana bu şekilde gönderilmesi dolandırıcılık değil ise nedir ?
Koskoca bir firma eksik ürün gönderiyorsa bende dolandırıldım demekten başka insanları nasıl uyarabilrim.
Hocam 36 bin lirayla eşek yükü para ödediğiniz bir eşyayı alıp içine bakmamak çok büyük risk. Oyuncak değil bu.Ürünü teslim aldım çünkü karton koli tertemizdi hiçbir ezik hasar falan yoktu. Dediklerim ürünün kendi kutusundaydı yani gelen kolinin içini açtıktan sonra gördüm. Nerden bilebilirdim ki eğer bilsem kargo görevlisini göndermeden bakmazmıydım Ayrıca ilk gelen kolinin bantları açılmamış amazonun kendi bantları ile kapatılmış bir şekildeydi kargo yada herhangi biri koliyi açsa bunu anlardım.
Kendi kendinize gelin güvey olmayın hocam. Amazon %99 onaylayacak, iade edecektir.Ayrıca iade onaylanmaz ise o dolandırıcılık olmayıp adı gasp olacak
Tabiki yasal haklarımız neyse onları kullanmak durumunda olacağım
Haklısınız oradaBu ürünleri insanlar paketliyor arkadaşlar, paketleyen kişi bilgisayar ürününden anlamıyorsa kontrol de etmediyse gayet olabilecek bir problem. Paketleyen kişinin olduğu bölgenin kamera kayıtları izlenir. Ürünün paketinin yırtık olduğu anlaşılır ürünün kilosu ölçülür gönderilirken aynı kilo ise Amazon şüphesiz iade ücretini yansıtır.
Bu arada dolandırıldım diye açmasaydın iyiydi.
Diyelimki ben satıcıyım sizde benden bir ürün satın aldınız ürün kargolandı ve size ulaştı ürünün içi boş çıktı yada parçası sökülmüş elinizi vicdanınıza koyun dolandırıldım dermisiniz demez misiniz ?Tamam da Amazon tarafından dolandırıldım nedir Amazon parasını yemez burada ilk defa Amazon'dan alışveriş yapacak biri bu başlığı görse ne olur?
Ayrıca Barış bey valla çok üzüldüm. Bu memlekette kardeş gibi gördüğüm insanlara derdimi anlatıp bilgi almak isterken siz ''Belki sen çaldın'' dediniz. Bana gönderilen ürünü eksik parça sebebiyle iade ettim bana gönderilirken ürünün ağırlığı muhtemelen ölçülmüş ve böyle bir şekilde şikayet ettiğim için ürünü iyice inceleyip kamera kayıtlarını bakıp ve de ağırlığını bile kontrol edeceklerdir. Ben çalmış olsam böyle birşeye kalkışır mıydım sizceSen sitenin düşmanlığını yapıyorsan insanlar da avukatlığını yapabilirler. Belki de sen çaldın PCB'yi, Çin'den soğutucu getirtip kullanacaksın? İnandırıcı olsun diye de forumda konu açtın belki, ne bilelim? İthamlarını düzgün seçmezsen kimseden saygı bekleyemezsin maalesef. Kaldı ki onca insan senin mağdur olmayacağını, daha olay sonuçlanmadan dolandırıldım diye konu açmanı uygunsuz bulmuş, eleştiri kaldıramıyorsan konu da açma bence.
Amazon bu başlığı görürse isterse tabiki dava açabilir bende yasal olarak elimden geleni yaparım. Ürünün sağlam olanın ağırlığı belli eksik gönderilen ürünün ağırlığı belliAmazon bu başlığı görse dava açma hakkı bile var.