Amazon TR tarafından dolandırıldım

killshot

Decapat
Daha fazla  
02.02.2023 tarihinde satın aldığım iPhone 14 Pro Max telefon arızalı çıktı ve Apple değişim yaparsa konuyu kapatıp iade işlemine hiç girmeyecektim.
Apple Zorlu Center'dan randevu aldım, cihazı incelediler değişim olmayacağını ve onarım yapacaklarını söylediler. 10 iş günü sürer dediler. 53.800 TL verip yeni satın aldığı ürünü kimse onartmak istemez. Bende iade için servis raporu hazırlamalarını istedim ve sağ olsunlar kaşeli antetli kağıda cihazda ne arıza varsa tek tek yazılar.
Amazon.com.trden İade için chatten bilgi aldım. Ürünün arızalı olduğu servis raporumun olduğunu ve iade için prosedürlerini sordum. Rapora gerek olmadığını 30 gün içinde koşulsuz şartsız iade aldıklarını, depoya ulaştıktan sonra 3 iş günü inceleme süreci olduğunu söylediler. MNG Kargo ile verdikleri kodla gönderdim.
Rezalet şimdi burada başlıyor.
Ürün ulaştıktan 5 gün sonra iadenin durumunu sordum. Bana dedikleri "ürün açılmadığı için iade yapamıyoruz" tamam dedim bununla alaklalı bir servis raporum var zaten. documents@amazon.com.tr adresine raporu gönderdim.
18 Mart itibarıyla param hala iade olmadı. İade Durumunu sorduğumda sürekli inceleniyor dendi. İşin korkunç tarafı depoları gebzede ve depremi bahane ediyorlar. Doğuda olan depremi Gebze'de olan depolarına bahane etmek bu nasıl bir vicdansızlıktır anlamıyorum yani bu kadar da olmaz.
1.5 ay oldu ve ben THH sürecini başlattım. Ürünü 2 hafta önce geri istedim ve göndermediler. Bilirkişi inceleyeceğini bildikleri için geri göndermiyorlar kesin. Başta da servis raporu istemediler. Allah'tan servis raporunu almışım yoksa THH'de göstereceğim kanıtım olmayacaktı.
Şu an 53.8K param ve telefon Amazon'da. Böyle bir rezalet olamaz.
THH'den Karar %99 lehime çıkacağına eminim. Amazon'un İstanbul ofisine avukatımla icraya gideceğim günü ve suratlarında ki ifadeyi görmek için sabırsızlanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2040.PNG
    400,1 KB · Görüntüleme: 421
  • IMG_E1D662716389-1.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 348
  • Screenshot 2023-03-18 at 04.33.04.png
    37,7 KB · Görüntüleme: 354
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun hocam, umarım sonuç lehinize olur.

Gerek var mıydı hocam mağazadan gidip almak varken internetten sipariş vermeye ?
Mağazadan alınca böyle bir olay yaşamayacağının garantisi yok. Şuana kadar telefondan bilgisayara, bilgisayardan beyaz eşyaya, beyaz eşyadan DSLR fotoğraf makinesine kadar aklınıza gelecek her şeyi internetten aldım, şükür hiçbir problem yaşamadım. Telefon hatalıymış zaten burada iş Apple servisinde bitiyor. Ayıplı ürünü bilerek satmıyor Amazon sonuçta. Amazon'un kullanıcı hatası olmasına rağmen ürün değiştirdiğine şahit oldum. Onlarda ürünü aldıktan sonra Apple'a başvurmuşlardır, kendi envanterlerinden değiştirecek halleri olduğunu hiç sanmıyorum.

Ürün 03 şubatta geldi 7 şubatta iade edildi. Değişim değil para iadesi istedim. ayrıca istediğim takdirde ürünü seve seve kendi envanterlerinden değişmek zorundalar. Tüketici haklarından haberin yok sanırım. Amazon bu durumlarda Apple’a başvurduğunu sanmıyorum. En kötü ürün bi daha Apple servisine gider ve tekrar rapor oluşturulur. Ama 1.5 ay sürmez

Geçmiş olsun ve kolay gelsin dava sürecinde hocam.

Ayrıca cihazın ne tür bir sıkıntısı vardı acaba, cihaz açılmadığına göre bayağı kökten sorun.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin dava sürecinde hocam.

Ayrıca cihazın ne tür bir sıkıntısı vardı acaba, cihaz açılmadığına göre bayağı kökten sorun.
Teşekkür ederim sağolun. Anakart arızalı olduğu için kapanıp açılıyordu ve pili erken bitiyordu. Raporda yazıldığı gibi söyle;

Böyle bir durumda bile Amazon gibi bir yerden alışveriş yaptığınız için bence şanslısınız. İş hukuki bir boyuta gitse bile en güvenilir şirket. Tüketici haklarında Amazonun üretmediği bir ürünü değiştirmesi gerektiğine dair bir madde olduğunu sanmıyorum/bilmiyorum varsa bilgileniriz. Bu durumda benim gözümde tamamıyle Apple suçlu. Cihaz onlara ait ve 1 ay içinde bozulmuş. Ürünü ilk onların onraması yerine değiştirmesi gerekir.

Ayıplı malın ilk 6 ayında para iadesi yapmak zorunda olduğunu bilmiyorsun galiba.

Dosya Ekleri

• 4F8749BC-9510-4FCE-8138-4AC417F0E777.jpeg
    108 KB · Görüntüleme: 363
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…