Amazon Üzerinden Laptop Almak

KontRadamus

Kilopat
Herkese merhaba.
Amazon üzerinden birkaç hafta içinde (Eger babamı ikna edemezsem bu yazın sonuna doğru yazın çalışıp biriktirdiğim para ile.) bir laptop almayı düşünüyorum. Malum ülkemizde satıcılar sanki elleriyle yapıyor gibi bilgisayarlara fiyat biçtikleri için Amazon'dan almaya yöneldim fakat aklıma takılan birkaç soru var. Daha önce Ebay, Aliexpress gibi sitelerden alışveriş yaptım fakat hiçbir alışverişimde gümrük sınırını geçmediğim ve ucuz şeyler (telefon kılıfı vb.) olduğu için ne sorun yaşadım ne de araştırmak zorunda kalmıştım.
Fakat konu bu sefer farklı. Tahmini 6-7 bin liralık bütçem olacak GTX 1060 veya 1070 ekran kartlarından birine sahip (Elime paranın geçtiği gün önerileriniz içinde bir konu açmayı düşünüyorum.) bir laptop almayı düşünüyorum.
Sorularımı şöyle sorayim:
1-Amazon.com mu, Amazon.de üzerinden mi almam daha ucuza gelir? (Tabii ki daha Euro ve dolar kuru değişiklik gösterebilir fakat genel olarak hangisi daha ucuz?)
2-Acer, MSI, Asus gibi bir marka düşünüyorum, global garantisi var 1 yıl diye okudum farklı yerlerde. Bu ne kadar doğrudur sorun çıkar mı?
3-Tax-free olayı kullanılabiliyor mu? (Amazon.com'dan bizim istediğimiz takdirde iade ettiklerini Amazon.de üzerinde otomatik olarak ürün fiyatından düşüldüğünü duydum bilgisi olan biri olayı tam açıklarsa sevinirim.)
4-Konu ile biraz alakasız ama sizce GTX 1100 serisini beklemeli miyim? Beklediğime ve aldığım riske (Dolar kurundaki dengesiz yükselişler ve düşüşler.) değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst limit sanıyorum 1000€ idi. Bu limiti aştığınızda ithalata girer ve ekstra masraf ve evrak işi çıkar. Bu limitten emin olun.
%20 gümrük vergisi acıtmaz ise garantisiz bilgisayar acıtabilir. Bunu da unutmayın.
1-) Amazon.com daha ucuz ve profesyonel çalışıyor. Amazon.de paketlemede, kargolamada biraz sıkıntılı ve daha pahalı.
2-) Yeni torba yasalardan bir tanesi çoğu üründe global garantiyi kaldırdı. Araştırıp emin olun. Asus daha yeni bir hocamın diz üstü bilgisayarına bu ürün Türkiye ürünü değil, tamir yapamayız demişti.
3-)Tax-free olabilmesi için ülkeye gitmeniz lazım. Dönüşte alıyorsunuz. Ancak ülke içi ilave vergiler Türkiye gönderimlerine yansımıyor. Siz listelenen fiyat üzerinden alacaksınız. Almanya'da ilave vergiyi de ödüyorsunuz. Dolayısıyla Amerika amazon candır.
4-) Bu tamamen neye ihtiyacınız olduğuna, cüzdanınızın ne kadar dolu olduğuna göre değişir. Mesela ben 1060 üzeri ekran kartına ihtiyaç duymuyorum. Fazlası gereksiz lüks benim için. Size de önerim o yönde olacaktır. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi hesaplayıp karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…