Amazon vergi nasıl işliyor?

kivancz

Decapat
Daha fazla  
Amazon'da yurt dışından almak istediğim bir mouse pad var fakat bu mouse pad sorunsuz gelir mi, gümrüğe takılır mı vs. hiçbir fikrim yok. Bu mousepadi aldığımda bir sorunla karşılaşır mıyım sizce yoksa sıkıntı çıkarmadan elime ulaşır mı?

Amerika Amazon'dan alınca nasıl işliyor bilmiyorum ama Amazon TR'de satılan yurtdışı ürünlerinde sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ödeme aşamasında alınan vergi yeterli oluyor genelde. Ödediğinizden daha az vergi çıkarsa Amazon fazla ücreti iade ediyor. Birkaç kere yurtdışı alışverişi yaptım sorun olmadı.

Hocam. Bu tür risklere girmemek için TR sitesinden genelde bakıyorum ben. Burada da kargo dahil 27euro limiti var diye hatırlıyorum. Limitler düşürüldüğünden beri hiç bu limitin üstünde bir sipariş denemedim. TR sitesinde olsaydı yani görünseydi eğer vergisiydi kargosuydu net bir şey çıkardı. Hatta bazı çin ürünlerinde vergi de görünmüyor. Müşteri hizmetlerine sorduğumda da kapıda herhangi bir vbergi istenmesi durumunda makbuzunu bize iletince biz onu size geri ödüyoruz demişlerdi.

1738850961040.png

Ürün 29 dolar ama 32 dolara mal oluyor. Gümrükte kalır.

Cevaplar için teşekkür ederim, gümrükte kalması ne anlama geliyor peki nasıl alabilirim?
gümrükte kalan ürünü çekebilmen için gümrük müşavirliği ek vergiler falan derken ürün fiyatınını 5 6 katına bile gelebilir sana bunun maliyeti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı