Çözüldü Amazon yurt dışı alışverişi nasıl işliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Merhaba, bugün 10 yıllık 8 GB flash belleğimin bozulması üzerinde yeni bir flash aramaya başladım. Linkteli Kingston Exodia M modelini buldum. Bu modeli satın alacağım fakat yurt dışından gelmesi kafamı karıştırdı. Bu ürünün vergisi ve ithalat deposu ücreti nasıl ve ne kadar ödenecek? Ve en önemlisi sağlam gelir mi, garantisinde sorun çıkar mı? Ve toplam 212 gibi bir rakam mı ödeyeceğim?

Çözüm
Merhaba, bugün 10 yıllık 8 GB flash belleğimin bozulması üzerinde yeni bir flash aramaya başladım. Linkteli Kingston Exodia M modelini buldum. Bu modeli satın alacağım fakat yurt dışından gelmesi kafamı karıştırdı. Bu ürünün vergisi ve ithalat deposu ücreti nasıl ve ne kadar ödenecek? Ve en önemlisi sağlam gelir mi, garantisinde sorun çıkar mı?

Hocam Amazon'dan alırken ne kadar ödüyorsanız o kadar. Başka ek bir ücret ödemeyeceksiniz. Bu konuda Amazon çok ileride.
Merhaba, bugün 10 yıllık 8 GB flash belleğimin bozulması üzerinde yeni bir flash aramaya başladım. Linkteli Kingston Exodia M modelini buldum. Bu modeli satın alacağım fakat yurt dışından gelmesi kafamı karıştırdı. Bu ürünün vergisi ve ithalat deposu ücreti nasıl ve ne kadar ödenecek? Ve en önemlisi sağlam gelir mi, garantisinde sorun çıkar mı?

Hocam Amazon'dan alırken ne kadar ödüyorsanız o kadar. Başka ek bir ücret ödemeyeceksiniz. Bu konuda Amazon çok ileride.

Çözüm
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Hesabımda Prime var fakat halen kargo parası diyor, kargo parası da ödeyecek miyim?

Sipariş ekranında standart teslimat ve hızlı teslimat seçeneği fiyat değişkenliği sağlamakta. Haricinde herhangi bir pürüz ya da ek ücret çıkartmıyor.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Hesabımda Prime var fakat halen kargo parası diyor, kargo parası da ödeyecek miyim?
Yanlış hatırlamıyor isem aslında o kargo parası değil.
Gümrük vergisi falan her ne ek ücret gerekiyorsa bazan o şekilde ekleniyor.
Prime bende de var ve benden de kargo ücreti alınmış.
Standart teslimat seçmiş olmama rağmen..
Ekran görüntüsü 2024-11-22 222512.png

Hexa'nın dediği durum da var.
Standart-hızlı teslimatla ilgili olan..

Son düzenleme:
Yurtdışı ürünlerinde kargo ücreti istenebilir olarak geçiyor. Benim aldığım bazı ürünlerde sadece vergileri ve ürünü ödediğim oluyorken bazılarında ikisine ek kargo ödediğim oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı