Amazon yurt dışı alışverişi sorunsuz çalışıyor mu?

asliara

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Su kaplumbağası akvaryumum var ve bazı ürünler artık ülkeye gelmiyor ya da gelse de fahiş fiyattan geliyor.

Bu ekteki, daha önce kullandığım ürünü buldum. Satıcı ve göndericiye Amazon us diyor.

Siteyi incelediğimde; ödeme yaptıktan sonra, hiçbir şeye karışmayacağımı ve adıma tüm gümrük, vergi vs işlemlerinin halledileceği yazıyor.

Öncelikle; bu alışveriş deneyimleri gerçekten anlatılan gibi sıkıntısız mı oluyor?

Ve bozuk çıkma vb durumunda sıkıntı yaşar mıyım?

Malum her zaman işler yazılıp çizildiği gibi yürümüyor.

Bu siteden, bu şekilde ürün alanların deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim.

Ben yurt dışından klavye mouse kulaklık gibi birçok şey sipariş ettim ve hiçbir sorun yaşamadım zaten Amazon'un kargo işlemleri ve iade politikası çok sıkı bir problem yaşayacağını düşünmüyorum

Merhaba, Amazon US ve Amazon Avrupa üzerinden defalarca alışveriş yaptım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Gümrük vergisi ve kargo ücretini peşin olarak sizden alıyor, kargo geldiğinde herhangi bir ek ücret ödemiyorsunuz. Eğer gümrük ücreti tahmin edilenin altında çıkarsa o miktarı size geri iade ediyorlar. Eğer sıkıntı yaşarsanız ürünü aynı şekilde kolaylıkla iade edebilirsiniz.

Bir sıkıntı olmayacaktır içiniz rahat olsun.

Şimdi demek istediğinizi net anlamadım ama yurt dışından bir ürün alıyorsunuz bozuk çıkabilir çıkmayabilir. Bunu zaten kimse bilemez. İade politikası Amazon'un çok iyi bu sebeple korkmam.

Gerçi Temu'dan aldım ürün mesela. Çok uzun gümrükte kaldı bende korktum ürünler kayboldu vs diye iade ettim Temu ile görüşüp paramı geri yatırdılar. İademi aldıktan 4 saat sonra ürünleri MNG Kargo aldı. 3 gün sonra eve geldi 2500 TL ürün bedavaya almış oldum.

Amazon'da da 2 kez başıma geldi düdüklü tencere aldım 1370 TL emsandan bayramdan 1 hafta önce aldım yollamadılar. Bayram sonrası 1 hafta geçti ses seda yok firmaya yazıyorum cevap yok müşteri hizmetlerini aradım iade edin dedi. Tamam dedim paramı iade aldım 1 hafta sonra kapıma düdüklü geldi. Sadece fatura yok elimde ama bedava mis gibi düdüklü 10lt.

Bir de tesa sineklik almıştım çok uzun sürdü 3 haftayı geçti baktım ses seda yok iade ettim param yattı 10 gün sonra sineklik kapıma geldi. Yine bedavaya geldi.

En son da Creative pebble Pro ses sitemi aldım 6 gün civarı elime ulaştı çok hızlı geldi sorunsuz.

Ben sorun yasamiyorum, hatta belirtilen tarihten erken geliyor kargo bazen.

Ampul alacağım için, bozuk ya da kırık gelirse iadede sıkıntı yaşar mıyım demek istemiştim.

Bir de kargolar, hiç bekmemeden çekip gidiyor malum. Zabıt tutturamayabilirim o an açarak.

Sizin bu bedavaya gelenler için, peşinize düşerler sanıyorum.

Düşmezler zaten Temu ürünler gelirse sizde kalabilir dedi.

Amazon ise üzerinden 2 ay civarı geçti. Neyin peşine düşecek ben ürün alıyorum gelmiyor.

Ampulun kutusuna bağlı benim aldığım sinekliğin kutusu tost gibi olmuştu.

Temu'dan gelenlerde biraz hırpalanmış.

Temu ne iyi bir firmaymış. Ama diğeri için rahat etme meselesi tabi. Ben rahat edemez, paralarını geri yollardım.

Ben bu ampulü TR içinde de hep kargo ile aldım 10 yıldır. Umarım yurt dışından da sıkıntısız gelir.

Yorum yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sonunda cesaret edip ben de sipariş verdim. Şu an varışı 27 Ağustos gibi görünüyor. Sorunsuz gelsin de, benim için biraz daha geç de olsa önemi yok.

Ben şunu anlayamadım. Tutarı ödedim ve sipariş işleme alındı. Ürünün fiyatında artma yok. Ama sipariş bilgilerinde biraz daha yüksek bir tutar görüyorum. Bu nedir acaba?

Ekran resmini ekledim.

Ürünün fiyatı vergiler hariç 800 küsür bu arada. Herhalde ben, 30 eur ile ilgili yeni düzenlemeye takılmam..Sadece vergim yükselebilir sanırım.

Bu fiyat farkı nedir acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…