Amazon yurt dışı siparişi gecikti

TheRedRavix

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı : RTX 3060 OC V2 12GB
RAM : 16 GB
Anakart : B450M A PRO
Monitör : MSI G242 OPTİX
Win 11 Pro
Merhaba, ben Amazon'dan 7 Ağustos'da yeni gümrük vergisinin açıklamasından 1 gün sonrasına Razer Goliathus Extended Mouse Pad siparişi verdim. Çünkü açıklamasında 15 gün sonra verginin yürürlüğe gireceğini öğrendim. Benim sipariş verdiğim Amazon Germany'de siparişi 17 Ağustos'da teslim edeceğini söylemişti. 12 Ağustos'da kargonun gecikeceğini söyledi. 15 Ağustos'da halen aynı yerde. Müşteri hizmetlerine sorduğumda ise bana gümrükte takılabiliceğini söyledi. Eğer 21 Ağustos'a kadar gelmezse 2.500 ( vergiler dahil ) aldığım mouse pad bana kaça patlar? Ya da iptal etmeli miyim?

İptal etmeyin. Benim de 4 Ağustos'ta verdiğim sipariş yeni elime ulaştı. Vergi düzenlemesi yüzünden gümrükte yoğunluk var. Bu yüzden ürünlerin gümrükten geçmesi uzun sürüyor. Benim aldığım ürün 8 Ağustos'ta İstanbul'a ulaşmıştı fakat gümrükten geçip bana ulaşması tam bir hafta sürdü. Bunun dışında 30 euro ve üzeri siparişleri iptal ediyorlar eğer 21 Ağustos'a kadar yetişemeyeceklerini düşünürlerse. Bugün bizzat yaşadım. Bana herhangi bir bildirimde bulunmadan siparişimi iptal etmişler. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda çok fahiş vergiler çıkabileceği için tedbiren iptal etmişler. 21 Ağustos'tan sonra tekrar sipariş verin dediler. Ama işin garibi bu tür bir olayla karşılaşacağımı düşündüğüm için siparişi 8 Ağustos'ta vermiştim. Bir hafta bekleyip iptal ettiler kargoya vermek yerine.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Dediğiniz gibi yapıcam iptal etmicem. Sizin dedikleriniz gibi eğer sıkıntı olursa zaten iptal ederler heralde.

Hocam benzer bir olay bundan önceki gümrük vergisi oranlarının değişiminde yaşanmıştı. O zamanlar Ali Express vb yerlerin de getirmesi uzun sürüyordu. Biz siparişi verdik o sırada beklerken de yasa değişti vs şu tarihten sonra yürürlüğe girecek diye yazdılar bizim paket zaten gümrüğe gelmişti bile. Yasa yürürlüğe girene kadar beklettiler, beklettiler; yürürlüğe girdi hemen gününde gümrükten geçti ve yeni vergilendirme ile vergi verdik. Benzer bir durumla karşılaşıyor olabilirsiniz hatta ve hatta büyük ihtimalle öyledir de.

Off kafam çok karıştı. Ben müşteri hizmetleri ile görüştüm bu konuyu dediler ki eğer belirtilen tarihte gelmezse iade işlemi başlatabiliriz dedi. Bende tamam dedim. Benim de korktuğum kısım o işte. Bekletipte ayriyetten para vermek istemiyorum. Yurtdışından almamızın sebebi ucuz olmasıydı.

Maalesef hocam aynısını bize de zamanında demişlerdi ama iade etmek için gün geçmedi ve bir de vergiyi ödeyip öyle kaldık. İtiraz etseniz de gümrükten geçiş süresini gösteriyorlar onun için bir şey de yapamıyorsunuz. Artık ne çıkarsa. Ürünün vergisini ödememe hakkınız var o zaman iade talebinde bulunabilirsiniz belki geri gönderilip ürün ama reddedince onların da elinde kalabiliyor artık bekleyip görmek lazım şansınıza ne gelirse.

Merhaba ben sipariş verme konusunda biraz geç kalmıştım ancak bende Realme Buds Air 6 Pro sipariş ettim 12 Ağustos günü ve 15 ine kadar herhangi bir değişiklik olmayınca bugün sabah saatlerinde aradım ve bana ürünü gönderemeyeceğini çünkü yeni düzenlemenin 21 Ağustos'ta yürürlüğe girmesi gerekirken gümrüklerde uygulanmaya başlanmış olduğunu bu sebepten ürünü iptal etmemi tavsiye etti aksi takdirde zaten iptal olacağı söylendi ve bende iptal ettim.
Aynı kişiye daha önce 2 kez daha sipariş öncesi Amazon ile görüştüğümü ve 21 Ağustos'tan önce geçme ihtimali olduğu söylenmişti bunu ilettim. Bugün konuştuğum kişi de bizde öyle biliyorduk ancak gümrükler uygulamaya soktuğu için şu anda siparişte ilerleme olmadğını söyledi. Ardından iptal ettim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…