Amazon yurt dışından alınan 970 EVO Plus 1TB gümrüğe takılır mı?

Ahmsef

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2021
Mesajlar
4.363
Makaleler
2
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, normalde dün alacaktım fakat 2 aylık beklemenin sonunda 1TB 970 EVO Plus satın aldım. https://www.amazon.com.tr/Samsung-9...6d&pd_rd_i=B07MBQPQ62&tag=technopattr-21&th=1
Ürün zaten 500 lira piyasadan ucuz ve laptopumda da zaten 256 GB 970 EVO Plus vardı. Laptop kasasını açıp taktırması zor da değilse kendim takacağım. Monster kullanıyorum. Asıl merak ettiğim şey ürün alırken benden gümrük bilgileri istemesi. Gümrüğe takılır mı? Takılmaz gibi fakat bana 2 haftalık süreç de biraz uzun geldi.
 
Gümrüğe takılır bu cihaz.
Neden takılsın ? Sebepsiz fikir sunmayın lütfen. Gümrüğe takılma gibi bir durum olmaz çünkü zaten amazon gümrük masraflarını da ek olarak sizden alıyor dolayısıyla bekleme süresi dışında hiçbir farkı yok.
 
Elektronik üründen vergi alınmıyor mu gümrükte ? O şekilde düşünüp yazdım ben.
 
Elektronik üründen vergi alınmıyor mu gümrükte ? O şekilde düşünüp yazdım ben.
Evet alınıyor amazonda gümrüğe gelmeden gümrük vergisini hesaplayıp ek olarak alıyor zaten. Hatta o yüzden ürünün altında ithalat depozitosu dahil yazıyor.
 
Elektronik üründen vergi alınmıyor mu gümrükte? O şekilde düşünüp yazdım ben.

Vergiyi Amazon senden hesapliyor atıyorum 200 TL alıyor diyelim urune fiyata göre değişiyor oderken onu da ödüyorsun 190 TL tutarsa 10 tlni hediye kartı olarak yatiriyorlar galiba vergiyi zaten ödüyorsun yani takilmaz.
 
Hocam takılmayacağını bekliyordum fakat merak ettiğim diğer bir konu ise Monster Tulpar T5 V19.1 kasa nasıl açılabilir? Onun hakkında açıklarsanız da sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…