Amazon'da satışa başlamak

Samet_29

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba internette Amazon'da satışa başlamak ile ilgili bir sürü video izledim ama hiçbiri aradığım şey değil. Ben de emin olamıyorum tutar mı tutmaz mı hemen büyük bir yatırım yapıp çok ürün almak istemiyorum. Alacağım tüm ürünleri evimde depolayabilirim. Suluk ticareti yapmak istiyorum. Öncelikle Amazon'da bir adet satsam ve daha sonra bu işe devam etsem olur mu? Yani 1 adet stok gösterebilir miyim? Deneme maksatlı olsun diye bu şekilde bir isteğim var. Sırf bu iş için ebebekten 750 ML suluk aldım. 25 TL'lik suluğu 7-8 dolara (sitede baktım yaklaşık bu fiyatlar) Amazon Amerika'da koyabilir miyim? Bunun için nereden hesap açmam gerek veya hangi aşamaları geçmem gerek? Şimdiden teşekkürler.

Amazon'da satış yapabilmeniz için şirket varlığınız olması gerekir. Videoları dikkatli izleyin.
Hayır şirketten önce kişisel hesap ile de satışa başlanabileceğini duydum. Yani bir şirketten önce bir hesap oluşturup o hesap ile satışa başlanabilirmiş.

Yurt dışından suluk almak isteyeceğini sanmıyorum kimsenin. 🥹
siz onu merak etmeyin :)

Merhaba internette Amazon'da satışa başlamak ile ilgili bir sürü video izledim ama hiçbiri aradığım şey değil. Ben de emin olamıyorum tutar mı tutmaz mı hemen büyük bir yatırım yapıp çok ürün almak istemiyorum. Alacağım tüm ürünleri evimde depolayabilirim. Suluk ticareti yapmak istiyorum. Öncelikle Amazon'da bir adet satsam ve daha sonra bu işe devam etsem olur mu? Yani 1 adet stok gösterebilir miyim? Deneme maksatlı olsun diye bu şekilde bir isteğim var. Sırf bu iş için ebebekten 750 ML suluk aldım. 25 TL'lik suluğu 7-8 dolara (sitede baktım yaklaşık bu fiyatlar) Amazon Amerika'da koyabilir miyim? Bunun için nereden hesap açmam gerek veya hangi aşamaları geçmem gerek? Şimdiden teşekkürler.
Hocam onurunuzu kırmak gibi olmasın ama batarsınız,yapmayın.Kendiniz için en mantıklı karar bu :d

Şirket gerekli halledilebilir 16 yaş üstüyseniz Vergi mükellefi de olacak düzenli gelir alırsanız. Ayrıca ürününüzün bir koyma bedeli de var diye hatırlıyorum. Son olarak satış gelirinden Amazon payını alınca elinizde pek bir şey kalmayabilir. Batma ihtimali kazanma ihtimalinden daha yüksek.

Edit: Kindle'da ödeme almak için vergi numarası istiyor Amazonda'da öyledir muhtemelen.

Şirketin yoksa nasıl fatura keseceksin ve vergi vereceksin ki.
bilmiyorum araştırmaya devam edeceğim ama bir videoda adam şirket hesabı kurmadan önce bir şahsi hesap ile başlamanızı öneririm diyordu.

Hocam onurunuzu kırmak gibi olmasın ama batarsınız,yapmayın.Kendiniz için en mantıklı karar bu :d
zaten çabuk pes eden biriyim yakında hevesim geçer :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı