Amazon'dan aldığım ürünü iade edemiyorum

ErenSIRMALI

Hectopat
Makaleler
1
Öncellikle Technopat Sosyal kurallarını inceledim ancak böyle bir konu açmanın yasak olup olmadığını bilmiyorum.
Yine de önlemimi alayım, bu konu marka adı zedelemek için açılmamıştır sadece yasal olarak hakkımı öğrenmek ve konuya objektif olarak bakılıp yorum yapılabilmesi için bu konuyu açtım. Konunun marka adı zedelemek ile alakalı olmaması amacıyla konudan bahsederken bahsi geçen web sitesinin ismiyle hitap etmedim. Hitap etmek zorunda kaldığım yerlerde Amaşok olarak bahsettim. Bu Amaşok'un herhangi bir kurum kuruluş ile bir bağlantısı olmamakla birlikte tamamen kurgusal bir kelimedir.

Selam arkadaşlar.
Dünyaca ünlü bir e-Ticaret sitesi ile yaşadığım sorun hakkında hukuksal hakkım var mı bilmek istiyorum. Motosikletime zincir kilit ve disk kilit seti satın aldım ancak teslim aldığımda sadece zincir kilidinin gelmiş olduğunu fark ettim. Disk kilidinin ya çalındığını ya da kargo sırasında kaybolduğunu düşünüyorum. Durumu müşteri hizmetlerine ilettim ve sadece eksik ürünün gönderilmesini istedim. Ancak, yurt dışı ürünü olduğu için sadece parayı iade edebileceklerini belirttiler.

İlk başta iadeyi kabul ettim ve süreci başlattım, ancak bu süreçte ürüne 700 - 800 TL'ye yakın bir zam geldiğini fark ettim (Türkiye'ye gelirken ödediğim vergiler iadeye dahil değil diye biliyorum onu saymıyorum bile). Sorunun benden kaynaklanmadığı için ve benim talebimin değişim olmasına rağmen iadede direttikleri için aradaki fiyat farkının ödenmesini talep ettim, ancak yine yurt dışı ürünü olduğu için yardımcı olamayacaklarını belirttiler direttiğimde ise 100 TL'lik hediye bakiyesi verdiler (Al şu parayı git karşim dediler abi bana ))): ), ancak bu bakiyeyi aynı ürünü alırken indirim için dahi kullanamıyorum. [Üstelik sitenin abonelik hizmetine (brime* şeklinde seslenelim bundan sonra ) bu brime abonelik sisteminden çıktığım için ekstra daha da para ödemem gerekiyor.]

Normal müşteri hizmetlerinden sonuç alamadığım için kendilerine e-posta göndermeye karar verdim epostaya şuradan ulaşabilirsiniz.
Sayın Amaşok Müşteri Hizmetleri,

Ben Eren SIRMALI motosiklet kilidi olan siparişimle ilgili bir sorun yaşadım ve bu konuda size bilgi vermek ve yardım istemek istiyorum.

Siparişimde bulunan motor kilidi seti, içerisinde zincir kilidi, disk kilidi ve kılıfı olması gereken bir üründü. Ancak ne yazık ki, sadece zincir kilidi elime ulaştı ve diğer ürünlerin kargoda çalındığını düşünüyorum. (Kargo kutusu el ile yırtılarak açılmış gibiydi gerekirse, gereken fotoğrafları sizlere gönderebilirim)

Durumu Amaşok müşteri hizmetlerine bildirdim ve eksik ürünlerin geri gönderilmesini talep ettim. Ancak yurt dışı ürünü olduğu için geri gönderim yapamayacaklarını, sadece iade ile yardımcı olabileceklerini belirttiler.

Bu durum benim hatam olmayan bir durumdan kaynaklanmaktadır ve motorumun uzun süre güvenliksiz kalacağı bir durumda bu durumu yaşamak beni endişelendiriyor. Amaşok müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmeler sonucunda sadece 100 TL'lik bir hediye çeki teklif edildi, ancak bu miktar sorunumu çözmeye yetmemektedir.

Ben bu durumu görmezden gelip, aldığım ürünü tekrar satın almak istiyorum, aradaki bekleme payını yok sayabilirim ancak aynı ürünü yaklaşık 1 ay önce 1320 TL'ye aldığımı göz önüne alarak, şu anki fiyatı olan 1945 TL'nin üzerinde bir maliyetle karşılaşmak istemiyorum.

Bu nedenle, yaşadığım sorun ve olası maliyet farkı göz önüne alındığında, aradaki fiyat farkının karşılanmasını talep ediyorum. Sorunun çözümü için yapıcı ve objektif bir yaklaşım bekliyorum ve bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ayrıca bu süreç içerisinde motorumun sizlerin hatası yüzünden uzun süre güvenliksiz olarak kalacağını göz önünde bulundurmanızı istiyorum.

İlginiz için teşekkür eder, çözüm için en kısa sürede mümkünse e-posta üzetinden dönüş yapmanızı beklerim.

Saygılarımla,
Eren SIRMALI
+90539*****
Ancak bu epostaya cevap gelmedi, epostanın durumunu sormak için tekrar müşteri hizmetlerine bağlandığımda baştan savma bir şekilde tekrardan ret verdiler ve iademi kabul etmediler.

Bu durumu düzeltirken sürecin işlemesi için iadeyi göndermeyi düşündüm, ancak DHL kargoya göndermem gerektiğini belirttiler. Yaşadığım yerde DHL kargo hizmeti bulunmuyor ve yakın bir ilde olduğunu belirttiler. Ancak yakın dedikleri bu il, yaşadığım ilçeden 3 saatlik bir mesafede gidiş dönüş 6 saat desek günüm ölüyor üstelik otobüs bileti fiyatlarını saymıyorum bile (300'den aşağı yoktur). Buna ek olarak bir kargo şirketiyle gönderebileceğini belirttiler ancak ücretini ödemeyeceklerini söylediler. Eğer ödeme yapacaklarsa, bunu site bakiyesi olarak geri ödeme yapacaklarını belirttiler. Ancak, nakit paramı neredeyse hiçbir yerde kullanamadığım site bakiyesine dönüştürmek neden isteyeyim?

Kısacası tüm Amaşok müşteri hizmetleriyle konuştuğumda, yurt dışı ürünü olduğu için iade edemeyeceklerini belirttiler. Yurt dışı yurt dışı dediklerinden dolayı Amaşok.com'a ya yazdım durumu belirttim oradan da kısacası bu sorun Amaşok Türkiye ile yaşadığın bir sorun bize ne kardeş dediler. Bölgesel kısımları inceleyen genel merkez tarzında bir yer aradım ancak onu da maalesef bulamadım...

Şu an hukuksal olarak ne yapabileceğim konusunda net bir fikrim yok. Ürünü aldıktan 14 gün içinde iade talebim olmasına rağmen iade işlemi kabul edilmiyor. Hakkımı aramaya devam etmek istiyorum. Amaşok Türkiye'yi nereye şikayet edebilirim? CİMER'e şikayet kaydı oluşturursam olumlu bir sonuç alabilir miyim? Sizce bu durumda objektif olarak müşteri mi yoksa pazar yeri mi haklı? Deneyimi olan veya önerisi olan var mı?

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…