Amazon'dan alınan USB belleğin kutusu yırtık olduğundan iade alınabilir mi?

warkesier34

Centipat
Daha fazla  
Amazon'dan 256 GB'lik flash bellek aldim lakin flash bellek 7 GB dosyayı 1 saate aktariyor, iade talebi oluşturdum hafta içi alacaklarmış, kendi kutusuna koydum hafif yırtık çok değil. Sıkıntı yaratır mı ve ürünün iadesi kabul edilir mi?

Yaratmaz. Kargo poşetinin içine koyun ve bantlayın.

Ben yanlış ssd almıştım bilmeden, kutusunu da yırtmıştım ona rağmen iade almışlardı.

İade alınır muhtemelen ancak bu yaptığınız suistimal oluyor. Ürünün okuma ve yazma değerini bilmeden mi paranızı harcamaya karar verdiniz? Umarım Amazon da bir gün Apple gibi, yurt dışında müşterilerine sağladığı kolaylığı Türkiye'deki kullanıcılar suistimal ediyor diye değişikliğe gitmez.

Amazon böyle durumlarda iade alır diyor bir sürü kişi. Yani bu tarz konularda genellikle böyle deniyor.

Ama ne kadar doğru böyle yapmaları bilmiyorum. Mesela bana bu açılmış ürünü gönderseler direkt iade ederim. Böyle ürünleri iade aldıktan sonra Outlet ürün olarak mı satıyorlar bilen var mı?

Hocam anlamadınız sanırım ürün açıklamasında yazan okuma değerinin 100 de 1 ini alıyorum ürün sıkıntılı açtığım konulara bakarsanız daha net anlarsiniz

Yaratmaz. Kargo poşetinin içine koyun ve bantlayın.
Hocam ufakbi karton var onla geldi

Son düzenleme:
Onun içine koyun ve bantlayın.

İkinci el olarak satılıyor, "yeni gibi" adı altında ama fiyatlar genelde sıfır fiyattan farksız.

Hocam anlamadınız sanırım ürün açıklamasında yazan okuma değerinin 100 de 1 ini alıyorum ürün sıkıntılı açtığım konulara bakarsanız daha net anlarsiniz
Mesele benim anlamamla alakalı değil. İlk mesajınızda ürünün, açıklamadaki hız değerlerini karşılamadığını söylememişsiniz ki, sadece "7 GB dosyayı 1 saatte aktarıyor" demişsiniz. Bu haliyle okunduğunda, insan doğal olarak “ürün hakkında okuma/yazma değerlerinin bilgisine sahip değilmiş ya da beklentisi yüksekmiş ama ürün yavaş çıkınca iade ediyor” diye düşünüyor.

Vaat edilen performansın, aldığınız verilerle uyuşmadığını en başta net şekilde yazmış olsaydınız, ben de tabii ki farklı yaklaşırdım. Ama siz eksik bilgi veriyorsunuz, sonra da "anlamadınız" diyorsunuz, burada anlamamak değil, anlatamamak problemli bence.

Bu arada ben genel tüketici alışkanlıklarına dair bir eleştiri yaptım, yalnızca size özel bir şey değil. Açtığınız diğer konuları görmedim ve bu yüzden sadece bu konunuza bakarak farklı düşünmem pek mümkün değildi.

Ürün, açıklamadaki performansı sağlamıyorsa elbette iade veya değişimde bulunabilirsiniz. Kaldı ki ürün açıklamasındaki performansı sağlasaydı bile Amazon, genel politikası gereği 30 gün içerisinde iade alıyor ve üst mesajdaki arkadaşın söylediği gibi bu ürünleri genellikle 'ikinci el' olarak tekrar satışa sunuyor.

Sorun çıkacağını sanmıyorum, Amazon bu konularda genelde müşteri dostudur. Umarım süreç sorunsuz ilerler.

Umarım hocam kargo firmalararininda suçu var herseyi fırlatıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…