Amazon'dan alınan ve Amerika'dan gelecek ürüne vergi uygulanıyor mu?

country91

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben İstanbul'dayım ve Amerika'daki arkadaşımdan Amazon üzerinden bana Amerikan milli takım forması göndermesini istedim $35. Bunun gümrüğü gelişi vs ne süreçten geçiyor ek ücreti var mı ve kim ödüyor yardımcı olur musunuz?

Merhaba. Ben İstanbul'dayım ve Amerika'daki arkadaşımdan Amazon üzerinden bana Amerikan milli takım forması göndermesini istedim $35. Bunun gümrüğü gelişi vs ne süreçten geçiyor ek ücreti var mı ve kim ödüyor yardımcı olur musunuz?

Tabi ki gümrük ücreti ödeyeceksiniz.

ücret kime yansır ve ne kadar olur fiyatı $35

Şimdi 2 ihtimal var:

1- Eğer ürün Amazon.com üzerinden satılan ve Türkiye'ye doğrudan gönderimi olan bir ürünse, yani arkadaşınız sizin adresinizi Amazon üzerinden girip size doğrudan yollayacaksa, bu durumda arkadaşınız öder,

2- Arkadaşınız ABD'de kendi adresine alıp, daha sonra size yollayacaksa bu durumda gümrüğü siz ödersiniz. Ürün gümrüğe gelince size ulaşıp gümrük ücretini ödemenizi isterler. Arkadaşınızın gönderim esnasında beyan edeceği ürün değerini baz alırlar ve tahminen %30-35 civarı bir gümrük ödersiniz (Ürünün beyan edilen fiyatı baz alınır, kargo ücreti eklenmez.)

Bu arada ürünün beyan edilen ücreti çok düşük bulunursa ürünün fiyatını gümrük görevlisi belirleyip onun üstünden de gümrüğü hesaplayabilir. Bu yüzden tavsiyem arkadaşınız ürünü hediye olarak ücretsiz yollamaya çalışmasın. 5-10 Dolar yazarsa da dikkat çekebilir.

arkadaşım amerikadan benim Türkiye adresime gönderecek peki bunun ona ücreti ne olur

Bunu ödeme aşamasında görecek, ürünün linki yok mu? Siz de kendinize alıyor gibi sepete ekleyip en son aşamada görebilirsiniz ne kadar gümrük çıkacağını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı