Amazondan Alışveriş

Deathwing

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben önceden bir sistem toplamıştım ve bu sistem bütçeme denk geliyordu fakat aklıma yurt dışından bilgisayar bileşeni alabileceğim aklıma geldi.Amazondan parça fiyatlarına baktım TL'ye çevirildiğinde çok ucuza denk geliyordu ve bende hemen bir PC topladım.Alacağım anakart ve RAM Türkiye'ye gönderilemediği için onları inventus - Ana Sayfa den almayı planlıyorum . Anakart ve RAM olmadan 1500$ ediyor.Şimdi size birkaç sorum olacak.
  1. Eğer ürün gümrüğe takılır ise benim İstanbul'a gidip almam mı gerekiyor ?
  2. Amazon kargo ücreti alıyor mu ? Alıyor ise kaç $ alıyor ?
Sistemi gelecek sene almayı planlıyorum bu sene almam mümkün değil.

Teknoloji çok hızlı gelişiyor. 1 senede çok fazla donanım çıkacaktır. Bütçenize göre alacağınız zaman konu açarsanız daha iyi olur bence. Amazon konusunda forumda birçok konu var, rehberler mevcut o konuları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin.

Amazondan kulaklık almak için çok araştırma yaptım 700 tl iken 280 tl ye alacağım. Araştırmalarıma göre 75£ = 83$ dan fazla olan ürünler gümrüğe takılır ve %18 - %20 - %30 gibi bergi ödemek zorunda olursunuz türkiyeden almak daha mantıklı olur, gümrükle baya uğraşmanız gerekecek bu sırada. Ram anakart ssd veya hdd yurt amazondan alabilirsiniz amazon.com u kullanmanız daha iyi olur parçaları aynı anda almayın bu durumdada gümrük sıkıntı çıkaracaktık. Belirteyim hiçbir tecrübem yok tamamen araştırmalara dayalı yorumlarım.

Her konuya bunu yazacağım büyük ihtimalle.
Arkadaşlar alacağınız ürün isterse 1500 dolar olsun, siz gidip onu gümrükten almayacaksınız.
Gümrükte takılma ihtimaline karşı Amazon sizden gümrük vergisini alıyor, otomatik olarak gümrükten sorunsuz geçiyor.
Eğer gümrüğe takılmaz isede Amazon sizden aldığı gümrük vergisini 2 ay içinde iade ediyor.
Ek olarak Amazon'dan sistem toplamanı tavsiye etmem, zira ürünlerin garantisi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…